Chrumkavé krevety fotorecept

zuzickaaa1 - fotkazuzickaaa1, 26. novembra 2010

Opäť veľké ďakujem Janke a Ivanke, ktoré nás ich na výlete v Madride naučili robiť:)

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks, s hlavou
4 ks
6 ks, lúpané
 rozpustené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny, ktoré potrebujeme na prípravu kreviet sú úplne jednoduché , ktoré nájdeme v bežne dostupných potravinách.

    Chrumkavé krevety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici si necháme rozpustiť maslo. Krevety opekáme cca 5 minút. Počas opekania krevety pokvapkáme citrónom, pridáme štipku koiandra a podľa chuti aj cesnaku. Krevety môžeme piecť olúpané alebo neolúpané, všetko závisí podľa chuti a odhodlania:)

    Chrumkavé krevety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krevety podávame s citrónom, čerstvou bagetou alebo chlebom.

    Chrumkavé krevety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tigrie a kráľovské krevety sme pripravovali neolúpané. Na panvicu sme si dali roztopiť maslo spolu s roztlačeným cesnakom.

    Chrumkavé krevety (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom sme na panvicu pridali samotné krevety. Ktoré musíme pravidelne pretáčať. Nesmú sa opekať veľmi dlho, lebo potom stvrdnú.

    Chrumkavé krevety (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na záver ich ešte pokvapkáme citrónom a posypene koriandrom.

    Chrumkavé krevety (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tatranka
Obdivujem všetky mladé kuchárky,že si vedia poradiť s týmito potvorkami a darmi mora.Rada by som to skúsila aj ja,ale som ešte na to odvahu nenabrala.
zuzickaaa1
@tatranka ja som tiež nemala odvahu, ale videla som, že to ide:) Netreba sa báť a treba ísť do toho, určite to zvládneš:)
veronika1984
mňam ... tak toto je úžasné. A ešte otázočku ... odkiaľ zháňaš krevety? Kupuješ zmrazené? Krevety som naposledy jedla v Portugalsku, ale tam predsa len majú blízko oceán :))) Ďakujem.
michsamant
Urcite mnamka, nieco taketo som myslim nedavno robila podla receptu od @sjuz. Chcem sa spytat, co je to koliander? Je mysleny koriander?
michsamant
Dakujem, uz som guglila, ci je to nahodou nieco co nepoznam :) Stane sa, aj mne ;) Receptik je mnamka.
evanaaa
Tiež som sa chcela na ten " koliander" opýtať, najmä keď je písané, že-pokvapkáme...., ale Miška ma predbehla. Krevety mám zmrazené, ale len malé, ešte som žiadne nejedla, nevedela som, čo s ni,i, no už si mám tu z čoho vyberať.
vierocka63
Nemas tam napisane ci aj crievka vyberas,ja vzdy inak sa pokazi chut tohoto dobreho jedla
matahari1974
my takto pripravene krevetky jedevame so šalatom.Natrham viac druhov šalatu ľadovy,lolo, alebo aj rukola , ..... a na to dam takto pripravene krevety.Milujeme to takto
zuzickaaa1
@evanaaa mala som tam napisane pokvapkame citronom a koliandrom, myslene iba na citron, ale dopisala som to tam, aby to bolo zrozumitelnejsie. Dobru chut:)
julica
Toto mi priatel urobil za par minut na plynovej katusi pred stanom v jednom zastrcenom kempe pri Nice :)
vallgor1
Daju sa robit aj v electrickej rure ... Ak ich robime my doma a na panvici, tak najprv sa opecu krevety na olivovom oleji (v Spanielsku sa maslo moc nepouziva na varenie najskor na" besamel " na vypekanie nie . A az ked su opecene tak pridame pretlaceny cesnak s posekanym petrzlenom na panvicu a trochu zapecieme a polejeme krevety. Cesnak a petrzlen sa pouziva v Spanielsku dost casto .Ja ho mam vzdy v chladnicke uz pripraveny v sklenom pohari (dam olivovy olej cesnak a petrzlen a pomikxujem ) . Da sa s tym pokvapkat napriklad peceny losos,pstruh alebo bravcova panenka ..atd
jarko
Sper recept, vyskúšaný viackrát - nie je potrebné šetriť ani cesnakom ani citrónom - vďaka
marianne
to by som si dala teraz bez mihnutia oka,nenormalnu chut na to mam,velmi pekny recept,ukladaaam
radox1
super,ja este vyberam to cierne crievko.