Foto: zuzickaaa1
Opäť veľké ďakujem Janke a Ivanke, ktoré nás ich na výlete v Madride naučili robiť:)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny, ktoré potrebujeme na prípravu kreviet sú úplne jednoduché , ktoré nájdeme v bežne dostupných potravinách.
-
2
Na panvici si necháme rozpustiť maslo. Krevety opekáme cca 5 minút. Počas opekania krevety pokvapkáme citrónom, pridáme štipku koiandra a podľa chuti aj cesnaku. Krevety môžeme piecť olúpané alebo neolúpané, všetko závisí podľa chuti a odhodlania:)
-
3
Krevety podávame s citrónom, čerstvou bagetou alebo chlebom.
-
4
Tigrie a kráľovské krevety sme pripravovali neolúpané. Na panvicu sme si dali roztopiť maslo spolu s roztlačeným cesnakom.
-
5
Potom sme na panvicu pridali samotné krevety. Ktoré musíme pravidelne pretáčať. Nesmú sa opekať veľmi dlho, lebo potom stvrdnú.
-
6
Na záver ich ešte pokvapkáme citrónom a posypene koriandrom.
Diskusia k receptu