Smotanové pagáče

tkatka - fotkatkatka, 22. októbra 2009
Smotanové pagáče
Foto: tkatka

Sú veľmi chutné :)

100
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 165 °C

Suroviny

500 g
250 g
200 g
2 ks
1 ks
100 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Do misy dáme múku, palmarín, žĺtky, smotanu, soľ a pridáme kvások spravíme cesto.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na doske. cesto preložíme z prava doľava a z hora dole a necháme 10 minút odstáť, rozvalkáme a zasa poskladáme a necháme odstáť 10 minút. Tento krok spravíme ešte 1x.

  3. 3

    Potom rozvaľkáme a vykrajujeme,dávame na plech a potierame vajcom a upečieme.

Diskusia k receptu

afax
viete mi niekto povedat, kolko suseneho drozdia (najlepsie v gramoch) mozem pouzit v tomto recepte namiesto cerstveho?
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
vyzerajú lákavo.Určite vyskúšam.
regina11
Dnes som ich piekla presne podľa tohto receptu a vraj sú vynikajúce( ja ich nemôžem, mám bezlepk. diétu), presne ako od babičky(ona ich pečie bez váženia surovín). Cesto som robila v kuchynskom robote. Ďakujem za recept. Deťom pagáčiky veľmi chutili.
tkatka
Som rada, že chutili :) nemate za čo ďakovať :)
siskam
Milá katka, našla som tento recept po dlhšej dobe. Robila som tieto pagáče už 2x, ale pri "čistení počítača" sa jednoducho stratili. Recepty si ukladám aj z iných stránok, takže som ozaj nevedela odkiaľ boli.Sú vynikajúca a ešte raz ďakujem za recept. Zajtra pečiem.
melinda777
Dnes som piekla tieto pagáčiky a sú naozaj veľmi dobré.Ešte som ich prizdobila sézamom a možem ich len odporučiť.Sú vynikajúce.
bazulienka
koľko soli dať? Ja som ich robila ,dala som iba trocha soli a boli bez chuti.
edita20
ja som ich teraz vytiahla z rúre. Aj keď to tak zo začiatku nevyzeralo, že sa vydaria. Cesto sa mi lepilo, ale nakoniec to išlo. Ja som do cesta dala 2 čajové lyžičky kopcom soli.
hambalko35
Treba nechat cesto kysnut,alebo po vymieseni treba hned s nim robit?Chem ich robit na vikend.
zdenkas
Ako Vám krásne vyskočili,na akú hrúbku rozvaľkať???
borja
výborný recept, ďakujem :) práve som ich dopiekla a sú vynikajúce