Krabí SURIMI šalát DELICIOUS

tachechos - fotkatachechos, 10. augusta 2014

Tak nejak som doladila klasický surimi šalát o nejaké tie ingrediencie a vznikol tento naozaj delikátny šalát! Rýchla príprava, vcelku lacný, ale čo je Zobraziť celý popisTak nejak som doladila klasický surimi šalát o nejaké tie ingrediencie a vznikol tento naozaj delikátny šalát! Rýchla príprava, vcelku lacný, ale čo je nevýhodou, rýchlo sa zje. :D Tak teda Gut Apetit!

4
porcie
20 minút
príprava
Krabí SURIMI šalát DELICIOUS
Foto: tachechos

Suroviny

1 ks
1
1/2 téglika
300 g
150 g




Postup

  1. 1

    Necháme zovrieť vodu. Olúpanú cibuľu nakrájame na drobné kúsky. Vsypeme do pohára. Po zovretí vody cibuľu zalejeme vodou a necháme odstáť. Týmto krokom získame cibuľu ako ingredienciu, nie ako to jediné, čo si vaša pusa bude zo šalátu pamätať. :D :)

  2. 2

    Približne 3/4 šunky nakrájame na kocočky. Vložíme do misy. Zbytok šunky nakrájame na rezančoky, a rezančoky na úplné kúsočky šunky. Takto bude šalát viac jemný a bude mať špecifickejšiu chuť.

  3. 3

    Kukuricu z konzervy scedíme, opláchneme a vsypeme do misy. Ak ste kúpili väčšiu konzervu ako tie menšie, nepoužite hneď celé množstvo, ak bude na konci treba pridať, pridáte.

  4. 4

    Zopár cherry paradajok pokrájame na kúsky a vložíme k ostatným ingredienciám.

  5. 5

    200g surimi tyčiniek pokrájame na kocky, 100g prerežeme na polovicu a olúpeme na tenké rezance. Veľmi dobrá vec, takto sa dostane surimi v šaláte prakticky na každú lyžičku.

  6. 6

    Cibuľu zbavíme vody, opláchneme a vsypeme ju tiež do misy.

  7. 7

    Pridáme 1/2 kyslej smotany a jednu majolenku. Poriadne premiešame.

  8. 8

    Nakoniec okoreníme šalát mletým čiernym korením a štipkou soli. Necháme v chladničke a podávame predovšetkým s celozrnným pečivom. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

zolik
@tachechos , pekne, ze si sa podelila, ale nad tymi krabymi tycinkami sa zamysli. Nie je to prave najzdravsi vyrobok.
zolik
@tachechos zbytocne sa prckas, ved si to jedz a nikto ti ten tvoj salat nekritizuje. Ja osobne som toho nazoru a pisala som to uz niekolkokrat, ze krabie tycinky su s prepacenim odpad. Odpad, ktory sa da v tomto Salate pekne zamenit za napr. cerstve raciky alebo garnely.
evanaaa
Tak som si pozrela ten link a nezdá sa mi, že by to bola až taká hrôza, veď tá chémia čo je v tom, je obsiahnutá snáď v 85% rôznych potravín a výrobkoch ktoré kupujeme. No, možno nie každý, ale ak aj nechceme, veľakrát sa im nevyhneme. Napr. sladidlá, diabetici ich užívajú viac ako iní, je pravda, ale čím ich nahradiť ( dajú sa, drahými cukrami), glutaman, ak sa často nepoužíva neublíži, ak nie ste naň citliví, a aj tie ďalšie látky a omnoho viac, sa nachádzajú aj inde. Takto by iste dopadli aj iné potraviny, či výrobky ak by sme ich rozoberali. Ja síce tým tyčinkám nefandím, raz som ich chutnala, moc mi nechutili, ale ak ich niekto má rád a neje často, prečo nie. A ani tento šalát z nich, od @tachechos nie je najhorší.
ilusa
@tachechos mne sa tvoj salartik paci a tie kritiky?tie som cakala presne od tych ludi,od ktorych prisli,z toho si nic nerob
tachechos
ďakujem velmi pekne :) hej aj ja :D ale som neveedela že to hneď pri prvom recepte ktorý spravím :)
1x ilusa
lacquer
Surimi tyčinky nie sú práve vhodné do racionálnej kuchyne, ale čo už, keď sú také výborné... ako všetky nezdravé veci. Ale veď nebudeme to jesť každý deň, atakže žiaden problém.
deer
Dramatická príprava šalátu...
metiu28
@2michal (12.8.2014podobne sa pripravuje sunka parky a vela inych potravin o ktorych to ani netusis