Tuniaková nátierka fotorecept

evusik - fotkaevusik, 19. januára 2011
Tuniaková nátierka (fotorecept)
Foto: evusik

Všetky rybacie pomazánky čo som pozerala na internete, ale mám aj knižku, obsahujú okrem iného aj maslo. Ja robím pomazánku z celej konzervy teda Zobraziť celý popisVšetky rybacie pomazánky čo som pozerala na internete, ale mám aj knižku, obsahujú okrem iného aj maslo. Ja robím pomazánku z celej konzervy teda aj z oleja a maslo už nedávam. Rybací olej je zdravý, môjmu zdraviu prospešný tak prečo by som ho mala vylievať a nahrádzať maslom.

10 minút
príprava

Suroviny

1 konzerva




Postup

  1. 1

    Tuniaka aj z olejom roztlačíme vidličkou, pridáme 2 PL horčice, 1 PL kyslej smotany a trochu mletého čierneho korenia.

    Tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zamiešame, pridáme na drobno nakrájanú cibuľku. Komu by sa zdalo že pomazánka bude mastná, tak chuť rybacieho oleja stiahne horčica a smotana to nakoniec zjemní.

    Tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s chlebom alebo rožkami. My sme mali k pomazánke chlebové placky (focaccia), ktoré som si dnes znova upiekla lebo som mala na ne chuť :-) s pomazánkou boli výborné.

    Tuniaková nátierka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

julica
zaujímavá, takúto som ešte nejedla, vyskúšam čo najskôr, že mi to nenapadlo :)
alexdidi
Pomazánka vyzerá dobre, ale myslím, že tuniak býva naložený v rastlinnom oleji, alebo tá drahšia a kvalitnejšia verzia v olivovom oleji. Maslo je niekedy zdravšie ako nekvalitný olej....
olinka12
Práve dnes sme kúpili dve konzervy tuniaka určite toto vyskúšam už som si to pridala do KK.
evusik
@alexdidi samozrejme, že máš pravdu. Tak ako všetko aj tuniak sa dá kúpiť v rôznych cenových a kvalitových reláciách. Ja si kupujem v olivovom oleji pretože mi to robí veľmi dobre na tlak, konkrétne zráža mi ho dole. Ale to isté sa dá povedať aj o masle - nie je maslo ako maslo. Vlastne sa to dá povedať o všetkých výrobkoch.
evanaaa
Zdá sa mi, že tuniak býva aj vo vlastnej šťave, alebo sú to len sardinky? Skúsim sa podívať. Ja by som potrebovala ten originál tuk v rybích výrobkoch, myslím, že obsahuje jód, ktorý mi chýba.
hviezdickaz
zaujimavy recept,ja do tuniakovej pomazanky pridavam maslo,ale nikdy z nej olej nevylievam...
janger
Tuniaka mam velmi rada, tak aj toto iste vyskusam.
babav
Iste chutna pomazanka.Ja robievam z tuniaka nalozeneho vo vode.Vodu zlejem a pridam majonezu,horcicu ,nasekanu cibulu,
cierne korenie a vodne gastany .Tiez vyborna;-).
tinca
@evanaaa je tuniak aj vo vlastnej šťave, ja ho často kupujem je diétnejší ako v oleji
zuzu1986
zaujímavá varianta, ja robím len klasiku, tuniak, maslo, cibuľka, soľ korenie :) nedám za nič... mňam... a či je už tuniačik v olej alebo vo vlastnej šťave, to je jedno, lebo každopádne ho nechávam poriadne odkvapkať
catthy
Vo Francúzsku je obľúbená pomazánka: tuniak+majonéza+(ja dávam trošku kyslej smotany na odľahčenie)+ soľ+ korenie... To dávajú do chrumkavej bagetky s vajíckom na tvrdo, šalátikom a kyslou uhorkou. Mňaaaam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia