Kačacia paštéta

tuska - fotkatuska, 7. júna 2012
Kačacia paštéta
Foto: tuska

Keďže kupovaná paštika nebola chutná a ani nerobila dobre na žalúdok, začali sme si doma pripravovať vlastnú paštiku, ktorá chutí výborne a obsahuje 95% Zobraziť celý popisKeďže kupovaná paštika nebola chutná a ani nerobila dobre na žalúdok, začali sme si doma pripravovať vlastnú paštiku, ktorá chutí výborne a obsahuje 95% pečienok :)

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
120 g
2 ks
4 ks - strúčiky
1-2 lyžice




Postup

  1. 1

    Suroviny

    Kačacia paštéta - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nakrájame na väčšie kocky a opražíme na masti. Keď bude cibuľa do sklovita, pridáme pretlačený cesnak.

    Kačacia paštéta - obrázok 2
  3. 3

    Stíšime plameň a chvíľku počkáme, kým nám masť mierne vychladne. Pridáme pečienky a restujeme.

    Kačacia paštéta - obrázok 3
  4. 4

    Orestované pečenke podusíme cca 5-10 minút. Pridáme provensálske korenie a horčicu. Premiešame a ešte chvíľku porestujeme.

    Kačacia paštéta - obrázok 4
  5. 5

    Zmes rozmixujeme spolu s jednou lyžičkou soli. A môžeme plniť do pripravených misiek. A odložíme do chladničky.

    Kačacia paštéta - obrázok 5
  6. 6

    Hotovú paštiku je možné po vychladnutí buď zamraziť alebo sterilizovať a potom dlhšie vydrží.

Diskusia k receptu

aroooo
a ako by to asi dopadlo s kuracou pečienkou?viem, kačacia je kačacia a úplne iná, no nie je, nerobila si aj z kuracej?kk
používateľ nemá avatar
plk
plk
aroooo, robim takmer presne to iste s kuracou. Len v mensom mnozstve. Miesto masti (nemam) davam olej - ak olivovy tak len trochu, prerazil by chut - vlastmna skusenost. Korenie, sol, horcicu len tak - odhadometricky. Na koniec pridam trochu masla.
Uz je to sice iny recept (mate pravdu "kacacia je kacacia") ale... no ved treba vyskusat. Do mraznicky nedavam lebo do druheho dna nie je co :-).
tuska
modrykamen: môže byť aj kačacia masť, bude to mať trošku inú chuť

aroooo: s kuracou pečienko by to dopadlo na výbornú, robím aj takú
helca103
Už je uložený..... paštéty si už roky robím doma a určite skúsim aj tvoju. Recept je trochu jednoduchší ako mám ja :-)
rea1
nedavam cesnak ani provensalske korenie ale pri restovani pridavam maleho (!) panacika brandy a mlete cierne korenie. je to prudko jedle aj s kuracimi pecienkami na kacacej alebo husacej masti.
a este robim aj pastiku "na rychlo": na vacsie kocky pokrajam mierne prerastenu slaninu, cibulu a kuracie pecienky. mnozstva od oka. na vyprazenej slanine podusim cibulu, pridam pecienky, znova podusim, ochutim a dam vychladit. potom rozmixujem. v chladnicke vydrzi 2 - 3 dni.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia