Foto: tuska
Keďže kupovaná paštika nebola chutná a ani nerobila dobre na žalúdok, začali sme si doma pripravovať vlastnú paštiku, ktorá chutí výborne a obsahuje 95% Zobraziť celý popisKeďže kupovaná paštika nebola chutná a ani nerobila dobre na žalúdok, začali sme si doma pripravovať vlastnú paštiku, ktorá chutí výborne a obsahuje 95% pečienok :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny
-
2
Cibuľu nakrájame na väčšie kocky a opražíme na masti. Keď bude cibuľa do sklovita, pridáme pretlačený cesnak.
-
3
Stíšime plameň a chvíľku počkáme, kým nám masť mierne vychladne. Pridáme pečienky a restujeme.
-
4
Orestované pečenke podusíme cca 5-10 minút. Pridáme provensálske korenie a horčicu. Premiešame a ešte chvíľku porestujeme.
-
5
Zmes rozmixujeme spolu s jednou lyžičkou soli. A môžeme plniť do pripravených misiek. A odložíme do chladničky.
-
6
Hotovú paštiku je možné po vychladnutí buď zamraziť alebo sterilizovať a potom dlhšie vydrží.
Uz je to sice iny recept (mate pravdu "kacacia je kacacia") ale... no ved treba vyskusat. Do mraznicky nedavam lebo do druheho dna nie je co :-).
aroooo: s kuracou pečienko by to dopadlo na výbornú, robím aj takú
dakujem za receptík
a este robim aj pastiku "na rychlo": na vacsie kocky pokrajam mierne prerastenu slaninu, cibulu a kuracie pecienky. mnozstva od oka. na vyprazenej slanine podusim cibulu, pridam pecienky, znova podusim, ochutim a dam vychladit. potom rozmixujem. v chladnicke vydrzi 2 - 3 dni.