Foto: kimlo
Viem že podobnými receptami sa to tu na Vareche len tak hemží, ja ponúkam ten svoj...
porcií
príprava
Suroviny
6 ks (encián, hermelín...) |
|
2+2 ks stredne veľká biela aj červená |
|
6-8 strúčikov |
|
podľa chuti alebo chilli |
|
1 plechovka bez kôstky (môžu byť plnené) |
|
100 g |
|
300 ml |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Z tohoto množstva robím 2 dávky, rozdiel je len v spôsobe nakrájania syra. Do jednej dávky dávam syr nakrájany na štvrťky s červenou cibuľou, do druhej syr rozrezaný pozdĺžne na polovice, s bielou cibuľou.
- 2
Polovice a štvrťky Enciánu posypeme na reznej strane grilovacím korením. Na dno kažého pohára uložíme dávku cibule pokrájanú na mesiačiky, bobkový list, a koliesko enciánu, alebo jeho štvrťky. Pridáme nasekaný cesnak, cibuľu, olivy, baranie rohy, a opäť prekryjeme syrom. Takto vrstvíme až do spotrebovania surovín. Zalejeme olivovým olejom, trocha zatlačíme aby sme vytlačili prebytočný vzduch a dolejeme olej.
- 3
Uzatvoríme a dáme do chladničky aspň na 2-3 dni. Podávame k pivu.
- 2
Jaj a skoro som zabudol - zvysny a precedeny olej nevylievat. Hodi sa este do "milion" dalsich veci. Len nesmie byt kalny.
ĎAKUJEME :-)
Dá sa, ale maximálne tak 1-2 dni, záleží na teplote. On ten syr sa po čase začne v tom oleji topiť a rozpadať, a čím vyššia teplota, tým skôr. Rozhodne doporučujem radšej chladničku a skonzumovať do týždňa. Pre vyššiu trvanlivosť vyskúšajte v kyslom náleve, ten mi vydržal v chladničke vyše mesiaca a nerozpadol sa. Tu je recept:
varecha.pravda.sk/recepty/nakladany-hermelin-na-kyslo/592...