Nakladaný Encián

kimlo - fotkakimlo, 25. júna 2012
Nakladaný Encián
Foto: kimlo

Viem že podobnými receptami sa to tu na Vareche len tak hemží, ja ponúkam ten svoj...

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

6 ks (encián, hermelín...)
2+2 ks stredne veľká biela aj červená
6-8 strúčikov
podľa chuti alebo chilli
1 plechovka bez kôstky (môžu byť plnené)
100 g
300 ml
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z tohoto množstva robím 2 dávky, rozdiel je len v spôsobe nakrájania syra. Do jednej dávky dávam syr nakrájany na štvrťky s červenou cibuľou, do druhej syr rozrezaný pozdĺžne na polovice, s bielou cibuľou.

  2. 2

    Polovice a štvrťky Enciánu posypeme na reznej strane grilovacím korením. Na dno kažého pohára uložíme dávku cibule pokrájanú na mesiačiky, bobkový list, a koliesko enciánu, alebo jeho štvrťky. Pridáme nasekaný cesnak, cibuľu, olivy, baranie rohy, a opäť prekryjeme syrom. Takto vrstvíme až do spotrebovania surovín. Zalejeme olivovým olejom, trocha zatlačíme aby sme vytlačili prebytočný vzduch a dolejeme olej.

    Nakladaný Encián - obrázok 2
  3. 3

    Uzatvoríme a dáme do chladničky aspň na 2-3 dni. Podávame k pivu.

    Nakladaný Encián - obrázok 3

Diskusia k receptu

irenaw
čo tu komentovať, fotky povedali všetko, paráda :-)
kucharka100
@kimlo teda paráda poviem ti...už aj idem do obchodu pre syry. Vďaka za recept a inšpiráciu. K syru chýba už len dobre vychladené pivko.
voznica
mňam mňam je to vynikajuce syry môzem velmi ich lubim vyskusam to.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Hemzi nehemzi ale dobry recept. Robim trochu inaksie -ine mnozstvo koreniaceho materialu, bez gril. korenia a oliv (vyskusam)- ale toto je fakticky vyborna vec aj bez piva (pivo nepijem, nechuti mi). A zarucujem, ze pri jednej davke 2-3 dni bez ochutnania malokto vydrzi. Co je teda na skodu. Naozaj treba robit viac ako jednu davku.
Jaj a skoro som zabudol - zvysny a precedeny olej nevylievat. Hodi sa este do "milion" dalsich veci. Len nesmie byt kalny.
kimlo
Áno, to som pozabudol dodať, olej čo zostane sa dá použiť na naloženie ďalšej várky, je už ochutený, takže použijeme menej korenín, ale tiež sa dá použiť pri varení, už len taká praženica na ňom chutí skvele. Ďakujem za komentáre.
zdezda
ukladam, este som to nerobila, vyborne to vyzera a tie krasne pohare :)
izabella929
perfiš.-) takže, toto som už jedla, len som nemala odvahu ešte urobiť, ale vyzerá fantasticky.-))))))
danda3
Ja som to tiež ešte neskúšala, ale pri pohľade na Tvoj pohár sa mi zbiehajú všetky slinky!☺
hanach
ďakujem za recept, ktorý určite poteší najmä môjho najmladšieho syna, ktorý toto zbožňuje a v obchode to výjde dosť draho. Ukladám do KK
uhlicka
ja si ho ukladam tiez ale nevim kde dostat tie pohare mala som take s talianska ale bohuzial sa mi rozbili tak poradte kde ich zozeniem lebo sa mi uz slinky zbiehaju na tu dobrotu
kimlo
Poháre s patentným uzáverom mávajú v Tescu a tiež v Kiku.
1x amalka
rulik
@kimlo dnes som naložil, miesto olív som dal čerstvé papričky z Billy, ako žiletka, dúfam, že sa to bude dať jesť
kimlo
@sportova (18.7.2021 21:20)
Dá sa, ale maximálne tak 1-2 dni, záleží na teplote. On ten syr sa po čase začne v tom oleji topiť a rozpadať, a čím vyššia teplota, tým skôr. Rozhodne doporučujem radšej chladničku a skonzumovať do týždňa. Pre vyššiu trvanlivosť vyskúšajte v kyslom náleve, ten mi vydržal v chladničke vyše mesiaca a nerozpadol sa. Tu je recept:
 varecha.pravda.sk/recepty/nakladany-hermelin-na-kyslo/592...


Zaujímavé video z archívu TV Varecha