Nakladaný Encián

kimlo - fotkaKimlo, 25. júna 2012 9:41
Ďalšie recepty »

Nakladaný EnciánFoto: kimlo

Viem že podobnými receptami sa to tu na Vareche len tak hemží, ja ponúkam ten svoj...

6
porcií
30 min
príprava

Suroviny

6 ks (encián, hermelín...)
2+2 ks stredne veľká biela aj červená
6-8 strúčikov
podľa chuti alebo chilli
1 plechovka bez kôstky (môžu byť plnené)
100 g
300 ml
2 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Z tohoto množstva robím 2 dávky, rozdiel je len v spôsobe nakrájania syra. Do jednej dávky dávam syr nakrájany na štvrťky s červenou cibuľou, do druhej syr rozrezaný pozdĺžne na polovice, s bielou cibuľou.

  2. 2

    Polovice a štvrťky Enciánu posypeme na reznej strane grilovacím korením. Na dno kažého pohára uložíme dávku cibule pokrájanú na mesiačiky, bobkový list, a koliesko enciánu, alebo jeho štvrťky. Pridáme nasekaný cesnak, cibuľu, olivy, baranie rohy, a opäť prekryjeme syrom. Takto vrstvíme až do spotrebovania surovín. Zalejeme olivovým olejom, trocha zatlačíme aby sme vytlačili prebytočný vzduch a dolejeme olej.

    Nakladaný Encián - obrázok 2
  3. 3

    Uzatvoríme a dáme do chladničky aspň na 2-3 dni. Podávame k pivu.

    Nakladaný Encián - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist