Varená kukurica za 5 minút!

alextv - fotkaalextv, 7. augusta 2010
Varená kukurica za 5 minút!
Foto: alextv

O uvarení kukurice v mikrovlne som sa dozvedel od jedného môjho kolegu a nechcel som tomu uveriť! Ale je to tak - kukurica je Zobraziť celý popisO uvarení kukurice v mikrovlne som sa dozvedel od jedného môjho kolegu a nechcel som tomu uveriť! Ale je to tak - kukurica je hotová za 5 minút!!!

1
porcia
1 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Kukuricu očistíme ale nie celkom, necháme aspoň po dva lístky z každej strany.

    Varená kukurica za 5 minút! - obrázok 1
  2. 2

    Vložíme na tanierik do mikrovlny. Zvolíme si najväčšiu teplotu resp. výkon , časomieru nastavíme na 5 minút a môžeme variť!

    Varená kukurica za 5 minút! - obrázok 2
  3. 3

    Po 5 minútach kukurici vyberieme z mikrovlny, POZOR kukurica a tanierik môžu byť horúce preto vyberáme tanierik a kukuricu z mikrovlny chňapkou.

    Varená kukurica za 5 minút! - obrázok 3
  4. 4

    Očistíme.

    Varená kukurica za 5 minút! - obrázok 4
  5. 5

    Osolíme a môžeme sa pustiť do jedenia.

    Varená kukurica za 5 minút! - obrázok 5

Diskusia k receptu

jody
Super nápad, len u nás sa varí najmenej 15 kusov naraz :-D
Inak, kukuricu vo vode varíme 7 minút, ak je staršia, maximálne 20.
michsamant
dobry napad :) ja ju osupem, dam do plechovej nadoby (s osolenou vodou), ktora sa vmesti do tlakoveho hrnca, pod tu nadobu nalejem trochu vody a na 3 pisknutia je makka, tiez je to rychlovka (pre tych, co nemaju mikrovlnku)
evusik
a to ste ešte nejedli kukuricu parenú v parnom hrnci, to je fantastická dobrotka, treba vyskúšať aj tú tvoju v mikrovlnke :-)
frezia68
@kukuricu varím aj na plyne len 5 min. ak je mladá a cukrová,ináč vraj čím dlhšie sa varí,už mäkšia nebude,ale tvrdne-to nemám vyskúšané,lebo chceme mäkkú :-)))),tak neviem.
evusik
a viete, že pri varení kukurice treba dať do vody lyžičku cukru, je oveľa lepšia, robievala som tak a je to pravda - mám vyskúšané. Aj keď teraz robím už len v paráku.
egreska
dobrý napad ale aj u nas sa varí plný velky hrniec kukurice..dala by som si ale teraz je strašne draha..mam ju rada posolenu a potretú maslom,mnam !!!
alexdidi
Je to tak, s tým cukrom a tiež, že čím dlhšie sa varí, tým je tvrdšia....včera sma zjedli všetku kukuricu, ale čo najskôr tú mikrovlnku vyskúšam...hlavne ma bude zaujímať chuť, pretože nemám rada varu z mikrovlnky, používam ju len na zohrievanie...
bozulka
Kukuricu milujem,veď je to na mne vidieť.Je skutočne drahá a odkedy si nedopestujem tak jej už toľko nevarievam.@evu šík škoda,že ma to nenapadlo s tým parákom.Ako dlho ju robíš?
tinca
no teda tu je more originál nápadov @evusik aj mňa zaujíma koľko ju robíš v paráku a kde ? na samom spodu? Díky
satin2
mladú kukuricu stačí variť 5 nin.finíto.........
zdezda
Aj mi ľúbime varenú kukuricu, tiež ju varím iba 5 min. a solím až keď ju vyberiem, no najviac mi chutí pečená nad pahrebou, tú netreba ničím prilepšovať:-))), v mikrovlnke ju tiež vyskúšam!
dedy
Ja som ju ešte zabalil do potravinovej fólie. Príjemné. Len potom po dĺžke rozrezať nožom a rozbaliť v rukaviciach (chňapke)
nadia56
@evusik (8.8.2010 10:56)

je to pravda, kukurica z parneho hrnca chuti velmi dobre, my ju tiez pripravujeme tymto sposobom,
pekny letny den zelam ☺
1x kimlo
kimlo
@nadia56 (22.7.2021 19:15)
Parný hrniec som nemal pustený už hádam pár rokov… až dozreje ta družstevná, tak to vyskúšam s ním. Ta sladká z obchodu mi moc nechutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia