Pórovo-jablkový šalát

yyyyanula - fotkayyyyanula, 25. marca 2014
Pórovo-jablkový šalát
Foto: yyyyanula

Tento recept mám od mojej svokry. Manžel ho ospevoval už dávno, ale mne veľmi jablká a pór dokopy nešli. Až kým som ho neochutnala :-) Takže predsudky preč, je naozaj vynikajúci, zvyknem ho robievať, keď čakáme návštevu a zatiaľ si vždy každý vypýtal recept. Tak sa chcem oň podeliť aj s Vami :-)

10+
porcií
20-25 minút
príprava

Suroviny

1 ks
3 ks
3 ks
4 ks
1 ks (400 ml)
150 ml
1 konzerva
 (alebo soľ)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu si nastrúhame na tenkom strúhadle, vajíčka nastrúhame nahrubo. Pór si umyjeme, prerežeme priečne na štvrtiny a nakrájame na tenké prúžky. Ja ho ešte premývam v sitku, lebo v ňom zvykne byť schovaná hlina.

  2. 2

    Očistené jablká narežeme na malé kocky a všetko poriadne premiešame. Pridáme 1 kyslú smotanu a tatársku omáčku (ja dávam veľkú 400 ml smotanu a malinkú tatárku Šmak). Ochutíme vegetou a čiernym korením, pridáme precedenú kukuricu a všetko dobre premiešame.

  3. 3

    Šalát je hotový, najlepší však je, ak chvíľu postojí v chladničke, aby sa všetky chute dobre spojili.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
hmm, recept hodný vyskúšania :) ukladám... a 5* zatiaľ dávam