
Feniklový marinovaný šalát
Skuste raz tento trosku netradicny, ale vyborny salat. Hodi sa ako slavnostnejsie predjedlo, ale...

Ceviche z lososa s avokádom
Ceviche je pokrm z ryb alebo garnel marinovanych v limetkovej stave. Musim sa priznat, ze...

Roláda z kuracieho stehna
Toto jedlo sa iste zapáči tým ktorý sa stravujú zdravo. Je to vlastne varený výrobok pripravený bez...

Mantı
Malá cestovina plnená mäsovou plnkou v paradajkovo-jogurtovej omáčke. Fantastická a veľmi obľúbená príloha najmä k mäsitým...

Cestoviny s pórom
Pór umyjeme, prekrojíme po dĺžke a nakrájame. Na panvicu dáme olej a cesnak na drobno...

Zemiakové pagáče našich babičiek
Vynikajúce a pritom veľmi jednoduché a lacné jedlo, pôvodne pripravované priamo na platni šporáku, či...

Chuťovky s údeným lososom
Tavený syr vyšľaháme s kyslou smotanou a ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Žemličky rozpolíme...

Roládička z omelety a šunky, aj pre deti
Túto roládičku som videla v nejakom časopise, no a teraz som si na ňu spomenula, ...

Koláčky z hrudkového tvarohu
Variabilní, rychlé koláčky z hrudkového tvarohu. Naslano, nasladko, s bylinkama i bez, ...

Domáce nátierkové maslo
Našla som ho na maďarskom blogu, pod názvom "krémsajt", čo značí krémový syr, u nás je to...

Moja prvá slaná torta
Po inšpirácii varecháčmi som svoju tortu urobila ako prekladanú - toastový chlieb s pomazánkami.

Kapustové posúchy
Z múky, kvásku, oleja a žĺtka vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Kapustu postrúhame,...

Paštéta z králičej pečene
K tomuto receptu ma inšpirovala @Valeri, robila to z kuracích pečienok. No ja som mal...

Pide / Turecká pizza
Zopar ich tu sice je, ale pridam sem pre inspiraciu aj tu svoju :-)

Cicero šalát
Toto je ďalší z receptov z knihy Martina Pyca Rauscha, ktorý nám veľmi zachutil. Mierne...

Šošovicový šalát s kuskusom
Ci uz samostatne alebo ako priloha, hodi sa. K priprave cvikle som bol inspirovany receptom...

Biela husacia pečeň foie gras
Bielu husaciu pečeň nakrájame na hrubšie plátky a položíme na rozpálenú suchú panvicu. Osolíme, okoreníme...

Tyrokafteri - τυροκαφτερή grécka nátierka z fety a papriky
Toto je veľmi obľúbená nátierka, populárna v Grécku a aj v iných krajinách, pripravuje sa...

Opečené kráľovské hrebenatky s mladou mrkvou
Recept na netradičné slávnostné predjedlo pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove....

Špekáčiky nakladané vo svetlom pive
Pripravíme nálev z prevarenej vody, cukru a octu. Necháme vychladnúť. Potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, rozdrvený...

Bôčikovka
Zostal mi pekný pečený bôčik, niekedy sa to stane. Napadla ma paštéta, ale všetky...

Cuketové rolky
Milujem toto jedlo ! Všetko čo obsahuje mi chutí a hlavne cukety sa nikdy neprejem. Toto jedlo...

Kabbda (predjedlo z ovčej pečienky)
Je to recept na predjedlo z Maroka. Pripravujem ho ako ľahký obed, alebo večeru...

Smažené krevety v limetkovej tempure s pikantnou omáčkou
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie...

Minilangoše s troma druhmi peny
Z múky, zo smotany, z mlieka, vajca, droždia, zo soli a z cukru vypracujeme cesto,...

Grissini s cesnakom a bazalkou
Vznik talianskych tyčiniek Grissini sa datuje do 17. storočia v Turíne. Sú obľúbené v celom Taliansku,...