Dusená brokolica s jogurtovým dresingom fotorecept
Foto: cesminaz
Vynikajúce ako príloha alebo ľahká večera :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Brokolicu si rozoberieme na ruzičky. Tie menšie necháme v celosti a tie väčšie prepolíme. Jednu stredne veľkú cibuľu si nakrájame na kocky. V jednej panvici na troche oleja si zosklovatíme cibuľu, potom k nej pridáme brokolicu. Celé premiešame, osolíme a podlejeme cca. 1/2-1 dcl vodou. Zakryjeme pokrievkou a udusíme do mäkka, ale nech nieje príliž mäkká, aby sa nerozpadávala. Ja som ju dusila 15 minút a bola presne dobrá, mäkká a zachovala si aj svoj pekný vzhľad :-))
-
2
Veľmi ľahko si pripravíme aj paprikové maslo, ktoré dá brokolici spolu jogurtom skvelú chuť :-) Takže.. Maslo zohrejeme a potom doňho pridáme za 1 malú kl papriku. Trocha cca. 10 sekúnd papriku na menšom ohni, za stáleho miešania na masle posmažíme. Nebojte sa, paprika vam nezhorí :-) Na jogurtový dressing zmiešate jogurt, postrúhaný cesnak a soľ..
-
3
Takto pripravenú brokolicu podávame ako prílohu k jedlám, alebo sa hodí aj ako vynikajúca ľahká večera s kúskom chutného pečiva alebo ryžou ;-P
Jáj, tie vaše brokolice vyzerajú dobre, všetky ako tu sú!