Foto: pivonka
V časoch mojej mladosti sme pri menších rodinných posedeniach podávali syrovú roládu. To sa kúpil kus eidamu, varil sa v sáčku od mlieka, vaľkal Zobraziť celý popisV časoch mojej mladosti sme pri menších rodinných posedeniach podávali syrovú roládu. To sa kúpil kus eidamu, varil sa v sáčku od mlieka, vaľkal (niekedy sa podarilo, niekedy nie), plnil a roloval. Bolo to fajn, ale dá sa to aj jednoduchšie. Ja som ho pripravila ako rýchle pohostenie pre návštevu z dostupných surovín. Napadlo ma, že to môže byť aj malé pohostenie pre kúpačov a tak som neodolala a odfotila.
príprava
Postup
-
1
Vyšľaháme si maslo s taveným syrom (ach jaj, to zas bude výhrad), horčicou a kečupom.
- 2
Vmiešame nadrobno pokrájané ostatné suroviny. Tu musím podotknúť, že plnky sa líšili, čo gazdiná, to iné plnka. Plníme vždy tri plátky syra. Dáme stuhnúť do chladničky.
- 3
Krájame na trojuholníky a ozdobíme zeleninou.
- 4
Nedá mi, musím sa pochváliť dcériným veľkonočným košíčkom.
Tiež syrová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kraslice sú krásne, šikovné ručičky ich zdobili!