Syrová torta
Syrová torta

Plnený syr

pivonka - fotkapivonka, 22. marca 2018
Plnený syr
Foto: pivonka

V časoch mojej mladosti sme pri menších rodinných posedeniach podávali syrovú roládu. To sa kúpil kus eidamu, varil sa v sáčku od mlieka, vaľkal (niekedy sa podarilo, niekedy nie), plnil a roloval. Bolo to fajn, ale dá sa to aj jednoduchšie. Ja som ho pripravila ako rýchle pohostenie pre návštevu z dostupných surovín. Napadlo ma, že to môže byť aj malé pohostenie pre kúpačov a tak som neodolala a odfotila.

30 minút
príprava

Suroviny

6 plátkov
125 g
50 g
100 g
100 g
2 ks (na tvrdo uvarené)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vyšľaháme si maslo s taveným syrom (ach jaj, to zas bude výhrad), horčicou a kečupom.

  2. 2

    Vmiešame nadrobno pokrájané ostatné suroviny. Tu musím podotknúť, že plnky sa líšili, čo gazdiná, to iné plnka. Plníme vždy tri plátky syra. Dáme stuhnúť do chladničky.

  3. 3

    Krájame na trojuholníky a ozdobíme zeleninou.

  4. 4

    Nedá mi, musím sa pochváliť dcériným veľkonočným košíčkom.

    Plnený syr - obrázok 4

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Vrátila si ma o niekoľko rokov dozadu, máš pravdu, kedysi sa plnený syr považoval za dobrú súčasť obložených mís. Tiež som rozmýšľala, či nepripravím takýto syr na sviatky, ale porota nápad zamietla, chce našu klasiku - vaječnú hrudku.
Kraslice sú krásne, šikovné ručičky ich zdobili!

Pridaj komentár k receptu: