Foto: tiginko
Keď nám túto dobrotu mama robievala, vždy sme sa o ňu v rodine o piatich členoch takmer pobili. Teraz sme chvalabohu na ňu len Zobraziť celý popisKeď nám túto dobrotu mama robievala, vždy sme sa o ňu v rodine o piatich členoch takmer pobili. Teraz sme chvalabohu na ňu len dvaja, naše deti také nemusia.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Očistenú pečeň vložíme do malej nádoby, vhodnej do rúry. Pridáme pár strúčikov posekaného cesnaku a zalejeme teplou (nie horúcou) masťou.
-
2
Vložíme zakryté do vyhriatej rúry a pečieme 30 min na 200°. Ak sú väčšie, aj 40 min. Takto pripravené sú šťavnaté, zľahka ružovkasté. Necháme vychladnúť a natierame na chlieb. Solíme až pri konzumácii. V masti zaliate vydržia aj dlhšie skladovanie, ale ako dlho, to sa mi ešte nepodarilo zistiť, lebo miznú hneď. Fotka nič moc, ja viem. Ale bohužiaľ nestihla sa iná. Možno nabudúce, a idem si zohnať nejakú peknú kokotku, v tej sa to aj upečie, skladuje aj pekne servíruje.
pečienku doteraz len na panvici..takto-v trúbe-lepšie to bude..??
panuje v niečom zhoda:
doma to ľúbime všetci-teda oba..
:-)
boli to mrazene husacie pecienky pol kila, druhu polku som urobila narychlo na panvici len s korenim, troskou rasce a tymianu, podliate sladkou smotanou, k tomu tarhonu.. pisem to len preto, ze co urobil tento moj "barbar", nalozil si to vsetko dokopy na jeden tanier, a zalizuje sa za usami, nedavam sancu ze ta pecen stihne stuhnut :) dakujem pekne za vyborny recept ..