Kačacia paštéta Pulitzer
Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 5. mája 2015
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 5. mája 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
7
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kačaciu pečeň urestujeme, pridáme šľahačku, koňak, bylinky, dochutíme a uvaríme. Necháme vychladnúť a rozmixujeme nahladko.
- 2
Ak dávame hotovú paštétu do pohára, navrch pridáme lyžičku masti a čerstvý tymian. Podávame s brusnicovou zaváraninou.
- 3
Na zjemnenie chuti môžeme použiť aj hruškové pyré; do skaramelizovaného cukru pridáme roztlačené hrušky, premiešame a nanesieme jemne na paštétu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pán Kohn odvetil:pretože slávikov je málo a sú maličkí, pridávame do paštéty trošku konského mäsa.
pán Grün: koľko? v akom pomere?
pán Kohn: no, tak 1:1, jeden slávik, jeden kôň.
takže vážení, rozmixujeme kuracie pečienky, ochutíme a pripravíme a v pohári zalejeme kačacou masťou a hneď máme kačaciu paštétu. pri príprave paštéty z husacej pečene použijeme pečeň bravčovú a masť môže byť vytopená z kuracieho tuku, lebo husi sú drahé a koniec-koncov, vták ako vták, blbý zákazník to aj tak nepozná. ale že sa pán šéfkuchár takto prekecne ... no, milé. :-))