Kačacia paštéta Pulitzer

Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 5. mája 2015
Kačacia paštéta Pulitzer
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
7
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
150 ml
30 ml
10 g
10 g
100 g
250 g
50 g
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačaciu pečeň urestujeme, pridáme šľahačku, koňak, bylinky, dochutíme a uvaríme. Necháme vychladnúť a rozmixujeme nahladko.

  2. 2

    Ak dávame hotovú paštétu do pohára, navrch pridáme lyžičku masti a čerstvý tymian. Podávame s brusnicovou zaváraninou.

  3. 3

    Na zjemnenie chuti môžeme použiť aj hruškové pyré; do skaramelizovaného cukru pridáme roztlačené hrušky, premiešame a nanesieme jemne na paštétu.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mäsiar pán Kohn robil veľmi obľúbenú paštétu zo slávičích jazýčkov. I pýtal sa ho pán Grün, ako ju robí, veď slávik je maličký vtáčik a jeho jazýček je malilinký.
Pán Kohn odvetil:pretože slávikov je málo a sú maličkí, pridávame do paštéty trošku konského mäsa.
pán Grün: koľko? v akom pomere?
pán Kohn: no, tak 1:1, jeden slávik, jeden kôň.
takže vážení, rozmixujeme kuracie pečienky, ochutíme a pripravíme a v pohári zalejeme kačacou masťou a hneď máme kačaciu paštétu. pri príprave paštéty z husacej pečene použijeme pečeň bravčovú a masť môže byť vytopená z kuracieho tuku, lebo husi sú drahé a koniec-koncov, vták ako vták, blbý zákazník to aj tak nepozná. ale že sa pán šéfkuchár takto prekecne ... no, milé. :-))
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
Toto ma pobavilo tak ako u nás predávané teľacie párky, ktoré obsahujú 30 % teľacieho mäsa, 50 % bravčového mäsa a ostatné percentá sú slanina a kože :-D