Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Zemiaky v kabáte fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 20. mája 2018
Zemiaky v kabáte (fotorecept)
Foto: kvakac

Veľmi dobré zemiaky pre maškrtenie, alebo aj ako príloha.

4
porcie
5 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

 (menšie)
 väčšie plátky (podľa množstva zemiakov)
100 g (Grana Padano)
30 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a dáme do hrnca. Zalejeme vriacou vodou, osolíme a varíme 10 minút. Vodu z hrnca zlejeme a do horúcich zemiakov dáme maslo. Poriadne v hrnci zemiaky zakryté pretrepeme, aby sa maslom obalili.

    Zemiaky v kabáte (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ešte teplé zemiaky obalíme v syre.

    Zemiaky v kabáte (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Použil som tento syr. On sa moc netečie.

    Zemiaky v kabáte (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takáto šunka mi vyhovovala, je to šunka od kosti. Je tam aj pás slaniny, ten to pri pečení trochu premastí.

    Zemiaky v kabáte (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zemiaky obalené v syre zavinieme do šunky a ukladáme na plech vedľa seba. Tak tá šunka potom pekne drží na nich. Vrch ešte posýpame syrom. Do rohov strčíme trochu masla. Dáme to do vyhriatej rúry na 200 °C na 15 minút. To stačí toľko zapiecť. Počas zapekania potrieme vrch vajcom.

    Zemiaky v kabáte (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto sa to pekne upieklo. Necháme trochu vychladnúť a máme chuťovku hotovú. Dobré na posedenie pri telke, alebo k vínu či pivu.

    Zemiaky v kabáte (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No môže sa to aj podávať napríklad zo zapečenou kyslou kapustou.

    Zemiaky v kabáte (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Zdá sa byť jednoduché, ale práve v tej jednoduchosti je fígeľ......aj mne sa toto jedlo páči. Koľko asi bolo tých zemiačkov? Syr môže byť aj iný? ja mám kúpenú strúhanú mozarellu.
@Evanaaa (21.5.2018 17:38)

Tých zemiakov je na tom plechu 16. Čo sa tyká syru to zavisí od teba aký máš rada, aby trochu držal tvar a netiekol po plechu. Myslím mozarella je tiež vhodná.

Pridaj komentár k receptu: