Zemiaky v kabáte fotorecept
Veľmi dobré zemiaky pre maškrtenie, alebo aj ako príloha.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a dáme do hrnca. Zalejeme vriacou vodou, osolíme a varíme 10 minút. Vodu z hrnca zlejeme a do horúcich zemiakov dáme maslo. Poriadne v hrnci zemiaky zakryté pretrepeme, aby sa maslom obalili.
-
2
Ešte teplé zemiaky obalíme v syre.
-
3
Použil som tento syr. On sa moc netečie.
-
4
Takáto šunka mi vyhovovala, je to šunka od kosti. Je tam aj pás slaniny, ten to pri pečení trochu premastí.
-
5
Zemiaky obalené v syre zavinieme do šunky a ukladáme na plech vedľa seba. Tak tá šunka potom pekne drží na nich. Vrch ešte posýpame syrom. Do rohov strčíme trochu masla. Dáme to do vyhriatej rúry na 200 °C na 15 minút. To stačí toľko zapiecť. Počas zapekania potrieme vrch vajcom.
-
6
Takto sa to pekne upieklo. Necháme trochu vychladnúť a máme chuťovku hotovú. Dobré na posedenie pri telke, alebo k vínu či pivu.
-
7
No môže sa to aj podávať napríklad zo zapečenou kyslou kapustou.
Tiež zapekané zemiaky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tých zemiakov je na tom plechu 16. Čo sa tyká syru to zavisí od teba aký máš rada, aby trochu držal tvar a netiekol po plechu. Myslím mozarella je tiež vhodná.
Budem rád ak vyskúšaš a bude chutiť.
Vďaka za koment, je to ohromná chuťovka.