Biela husacia pečeň foie gras

Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 12. augusta 2010
Biela husacia pečeň foie gras
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

500 g
60 g




Postup

  1. 1

    Bielu husaciu pečeň nakrájame na hrubšie plátky a položíme na rozpálenú suchú panvicu. Osolíme, okoreníme a restujeme do zlatohneda asi 2 minúty. Potom pečeň obrátime na druhú stranu, pridáme maslo a ďalej restujeme asi 2 minúty.

  2. 2

    Pred podávaním pokvapkáme zrelým balzamikom. Podávame s miešaným šalátom, napríklad so šalátom frisée s čerstvými jablkami a pažítkou.

  3. 3

    Náš tip: Použijeme suchú teflónovú panvicu, pretože pečeň je dosť tučná a olej už nie je potrebný.

Diskusia k receptu

stefanus191
+... okrem toho foto...Marcel... nemas zac.... stale som sa dostal iba k cervenej peceni... sorry, ale ludom na SK , to srdecne odporucam... velmi chutne... hlavne pre nemajetnych, lebo HUS si mozu chytit na brehu rieky...
bozulka
@stefanus191 , taká hus sa nedá chytiť na brehu,tá by sa mohla vziať jedine z kŕmnika alebo ako sa to volá.Tá pečienka je "biela" od kukurice a hus musí byť zatvorená.Ináč by to bola pečienka o ničom...
Ale máš pravdu,že je to viacmenej pre movitejších alebo mať doma...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia