Biela husacia pečeň foie gras
Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 12. augusta 2010
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 12. augusta 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Bielu husaciu pečeň nakrájame na hrubšie plátky a položíme na rozpálenú suchú panvicu. Osolíme, okoreníme a restujeme do zlatohneda asi 2 minúty. Potom pečeň obrátime na druhú stranu, pridáme maslo a ďalej restujeme asi 2 minúty.
- 2
Pred podávaním pokvapkáme zrelým balzamikom. Podávame s miešaným šalátom, napríklad so šalátom frisée s čerstvými jablkami a pažítkou.
- 3
Náš tip: Použijeme suchú teflónovú panvicu, pretože pečeň je dosť tučná a olej už nie je potrebný.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale máš pravdu,že je to viacmenej pre movitejších alebo mať doma...