prazdny

Zemiaky s tofu

Bezmäsité jedlá

Stara ludova mudrost hovori , , Ludia odjakziva vedia, zemiaky sa neprejedia , , ....

prazdny

Zapečený zajko v smotane

Hlavné jedlá

Recept mám od mamky, dakedy sme chovali zajačiky, ale ja teraz na tento spôsob robím aj...

prazdny

Šašlík I.

Bravčové mäso

pokračujem v prepisovania a nastala sezóna na gril a guláš

prazdny

Ovseno-syrová haruľa

Bezmäsité jedlá

Pre milovníkov ovsených vločiek. Niekto robí ovsené fašírky, my uprednostňujeme tento spôsob. Výborná na studeno aj...

prazdny

Chrumkavý losos, paštrnákový crème a sauce vierge

Hlavné jedlá

Tento recept vyzerá komplikovane a pritom je naozaj jednoduchý a veľmi, veľmi chutný. Dokonca aj...

prazdny

Uhorkové gazpacho

Bezmäsité jedlá

Zmenila som pomer klasického gazpacha, uhoriek máme viac než dosť.

prazdny

Kuracie krídla podľa mojej maminy

Kuracie mäso

Na takto urobené kuracie krídla som si spomenula asi po 30 rokoch čo som túto dobrotu naposledy...

prazdny

Diétne halušky

Bezmäsité jedlá

Pripravíme halušky tradičným spôsobom, zemiaky, múka, vajíčko a soľ.

prazdny

Kapor v syrovej kruste

Hlavné jedlá

Ryby mám holt ráda!!!:-)))@Remcula

prazdny

Plnené zemiakové kapsičky

Hlavné jedlá

Len sa tak po nich zapráši :)

prazdny

Dobré kura Šašula Bambula

Kuracie mäso

Mal so vnučku na prázdninách zo škôlky ako to povedala ona. Pýtal som sa čo chce...

prazdny

Cestovina s hadomorom (čierny koreň)

Cestoviny

V mojom bio-zeleninovom balicku bol hadomor (cierny koren). Bolo to uz parkrat, co som ho...

prazdny

Pečená kŕmená hus alebo kačica

Hlavné jedlá

Vypitvanú hus alebo kačicu nahrubo potrieme (aj brušnú dutinu) nadrobno pomrvenou palinou obyčajnou, zabalíme do vrecúška z plastickej látky a uložíme...

prazdny

Oranžové kolieska

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý mrkvový prívarok.

prazdny

Krúpy na májovo

Bezmäsité jedlá

Alebo, ak chcete, na prvý spôsob podľa susednej vlajky.

prazdny

Kurča so šafranom

Kuracie mäso

Kurča rozdelíme na kúsky a opražíme dozlata na masle, pridáme cibuľu, cesnak, šafran, ...

prazdny

Varený jahňací jazyk s jablkovým chrenom a horčicou

Hlavné jedlá

Jahňací jazyk umyjeme a osušíme. Vložíme do osolenej vriacej vody spolu s cibuľou a uvaríme do...

prazdny

Teľacie köfte guľky v paradajkovej omáčke

Hlavné jedlá

Malé mäsové guľky varené v paradajkovej omáčke a poliate cesnakovým jogurtom....

prazdny

Pečený pstruh so zemiakovým šalátom

Hlavné jedlá

Pstruha umyjeme, osušíme, nasolíme a nakoreníme. Uložíme do pekáča a potrieme olejom. Pečieme...

prazdny

Dusené hovädzie OKAWANGO

Hovädzie mäso

Tento recepis má v sebe chuť exotiky i miernu pikantnosť, trošíčku takú drsnohorkastú vďaka žeruche...

prazdny

Gulášový koláčik

Hovädzie mäso

Z múky a masla izbovej teploty vymiešame hmotu, vajíčko rozmiešame, polovicu nalejeme do cesta (druhú...

prazdny

Liptovské batôžky

Bravčové mäso

Zemiaky uvaríme v šupke. Precedíme ich, olúpeme a nastrúhame alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme...

prazdny

Pórová polievka s krutónmi zo zeleniny

Bezmäsité jedlá

Očistenú cibuľu a pór nadrobno nakrájame. Vo väčšom hrnci zohrejeme 4 PL oleja a orestujeme najskôr...

prazdny

Streetstyle toast

Večera

Komerčný recept<br /> Toast špeciálne navrhnutý tak, aby padol do jednej ruky a obstál v mestskom ruchu....

prazdny

Krevety na ananáse s bielym jogurtom

Cestoviny

Tento recept som si vymyslela, chcela som vyskúšať, ako si sadnú chute. No a som...

prazdny

Rybacie filé so strukovinami

Hlavné jedlá

Ryby sa na našom stole objavujú stále v menšom množstve, čo je škoda. Skúsme rozšíriť...

prazdny

Kurací závin s hubami a semienkami

Kuracie mäso

Z kuracích pŕs urobíme rovnaké plátky, ktoré osolíme. Z odrezkov pripravíme fáš tak, že...

prazdny

Kuracie prsia a la študenti

Kuracie mäso

... no tak teda toto ja môžem najviac... a ešte k tomu keď pomáhame všetci na priváte......

prazdny

Plátky s haluškami

Bravčové mäso

Véééľmi fajnučke:)... a prvykrát som robila halušky z lopára:)... myslím že sa celkom vydarili:)

prazdny

Štipľavé mäsové rezance

Bravčové mäso

Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom