
Plnený kurací rezeň s tequilovo-syrovou omáčkou
Kuracie prsia si narežeme na väčší platok a trošku ho naklepeme a osolime. Potom si pripravime...

Bravčová pečeň s fazuľou a šampiónmi.
Chcel som restovanú bravčovú pečeň a s chladničky som musel spracovať pór a šampiňóny, tak som...

Šišky s pridaním masla
Tieto šišky som robila prvýkrát s pridaním masla. Inokedy robievam len s olejom.

Syrové trio v orechovej strúhanke
Na väčšie kocky nakrájame tri druhy syra, ktoré následne obaľujeme v polohrubej múke a rozšľahaných vajciach s...

Plnené kuracie stehienka - Пълнени пилешки копанчета
Tento recept som našla u vynikajúcej mladej bulharskej kuchárky, tak som a Vám ho sem priniesla...

Šošovicová polievka so špenátom
Komerčný recept<br /> Výborná šošovicová polievka so špenátom vám dodá energiu pre každodenné víťazstvá.

Opekaná ryža z teplovzdušnej fritézy
Rýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca opekaná ryža s kuracím mäsom inšpirovaná ázijskou kuchyňou, s jednoduchou marinádou...

Mrazené kozáky brezové s vajíčkami
Lásku k hubárčeniu mi od útleho detstva vštepovala babička po mamke, moja vzácna lady Ann...

Fazuľový guláš s ryžou
Na oleji opražíme nadrobno nakrájaná cibuľu s nakrájanou paprikou a stonkovým zelerom. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak,...

Jahňací chrbát na bielom víne s karamelizovanými slivkami
Veľmi chutný jahňací chrbát dusený vcelku. Podlievala som ho bielym vínom a pripravila som k nemu...

Fazuľovo-karfiolová polievka
Možno zvláštna kombinácia fazuľa s karfiolom, ale vždy sa takto vyhnem plytvaniu potravín....

Začiatočnícky kuskus
Jedlo ktoré je robené zo "zvyškov" pretože nakupovať pôjdeme až zajtra. Je to môj prvý kuskus a...

Zdělávaná mrkev s okurkami
Snažím se zhubnout a tak zeleninu používám častěji, než dříve. A mrkev mám moc ráda....

Kuracie teriyaki s jazmínovou ryžou
Jednoduché a plné chuti. Také je kuracie teriyaki. Pripravte si ho na večeru a potešte...

Bažant v borievkovej omáčke
Bažanta rozdelíme na 8 menších častí. Potrieme ich horčicou a opečieme na oleji. Opečené mäso...

Špargľa na zázvore s bambusovými výhonkami
Půl balíčku šparglu omyjeme, odkrojíme tvrdé konce a vložíme do woku na rozehřátý olej.

Tofu neryba v rímskej hraške
Stručný recept na vychytávku, ktorá vôňou aj chuťovo veľmi pripomína rybu - alebo je to naopak?...

Kura v marináde
Zmiešame si v miske všetky prísady vložíme do nej naporcované kura, a dame to na noc...

Poézia večera
Pod týmto názvom som v jednom staršom časopise našla tento recept na palacinky s chutnou plnkou.

Špagety s omáčkou z lúpanej šošovice
Ľahké, jednoduché a rýchle jedlo, ktoré hravo zvládne každý.

Omeleta s brokolicou a kuracím mäsom
Omeleta je rýchlo pripravené a chutné jedlo. Na večeru ako stvorené. Ak ju naplníme vhodnou...

Ryžovo-slivkový nákyp
Strašne dávno som ho nerobila. Snáď odkedy odišla naša Lucka z domu, ona má rada...

Kolienko so šalátom zo zemiakov, z jabĺk a feniklu
Veľkonočná gastronómia ma vždy fascinovala. Najmä v tradičnom poňatí starých mám, ktoré vedeli pripraviť neskutočne dobré jedlá. Pridávam k nim len štipku svojho...

Zubáč so šošovicovým šalátom
Šošovicový šalát: Na panvičke opečieme slaninu, pridáme uvarenú šošovicu, mladú cibuľku, cesnak a kyslé...

Posledné dotyky leta
Ešte z posledných síl sme popratali zvyšnú úrodu a zo všetkých domácich surovín som pripravila chutnú cestovinovú...

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Francúzsky králičí bonne femme
Na rozpálenom oleji restujeme osolené a korenené mäso, kým sa nezavrie. Mäso vyberieme a odložíme....

Kuracie prsia s ovocím a zeleninou
Otvoril som mrazničku hneď sa na mňa usmiali kuracie prsia tak šup von. V chladničke som...

Exotické filé s karí omáčkou
Paradajky vložíme na 10 sekúnd do vriacej vody, prepláchneme ich studenou vodou a olúpeme. Prerežeme...