Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Výborná šošovicová polievka so špenátom vám dodá energiu pre každodenné víťazstvá.
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 ks červená |
|
1 ks |
|
1 ks malý |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
100-150 g |
|
1 l |
|
1 kocka |
|
250 g mrazený |
|
8 plátkov (alebo slanina) |
|
4 PL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Nakrájame cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak.
- 2
V panvici zohrejeme olej a orestujeme nakrájanú zeleninu.
- 3
Pridáme šošovicu, vodu, slepačí bujón, zakryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút.
- 4
Keď je šošovica mäkká, pridáme špenát.
- 5
Na záver jemne vmiešame smotanu a privedieme k varu.
- 6
Podávame s kockami chleba a opečenými plátkami pancetty alebo slaniny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu