Lazane s mrkvou a patizónom
Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galeria Bozen v Pezinku, 17. augusta 2015
sous chef reštaurácie Vinum Galeria Bozen v Pezinku, 17. augusta 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Očistenú, na pásiky nakrájanú zeleninu blanšírujeme. Cesto pripravíme z hladkej múky, vajec a soli, všetko zmiešame a vypracujeme hutné cesto, ktoré necháme odstáť v chladničke.
- 2
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2–3 mm a vykrojíme obdĺžniky, ktoré krátko povaríme v osolenej vode. Príprava bešamelu: Základnú bielu omáčku spravíme z hladkej múky opraženej na masle a zalejeme smotanou na varenie, dochutíme soľou a môžeme vrstviť.
- 3
Na spodok formy dáme trochu bešamelu, aby sa cesto neprilepilo, potom dáme plát cesta, znovu bešamel, potom zeleninu, znova bešamel a cesto – takto spravíme dve vrstvy. Lazane zapečieme pri 160 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu