Lazane s mrkvou a patizónom

Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galeria Bozen v Pezinku, 17. augusta 2015
Lazane s mrkvou a patizónom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. 1

    Očistenú, na pásiky nakrájanú zeleninu blanšírujeme. Cesto pripravíme z hladkej múky, vajec a soli, všetko zmiešame a vypracujeme hutné cesto, ktoré necháme odstáť v chladničke.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2–3 mm a vykrojíme obdĺžniky, ktoré krátko povaríme v osolenej vode. Príprava bešamelu: Základnú bielu omáčku spravíme z hladkej múky opraženej na masle a zalejeme smotanou na varenie, dochutíme soľou a môžeme vrstviť.

  3. 3

    Na spodok formy dáme trochu bešamelu, aby sa cesto neprilepilo, potom dáme plát cesta, znovu bešamel, potom zeleninu, znova bešamel a cesto – takto spravíme dve vrstvy. Lazane zapečieme pri 160 °C.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha