Krémová quinoa so syrom halloumi a s avokádom
mesačník Varecha, 12. apríla 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
Oriešková chuť quinoy sa s dresingom so sezamovou pastou tahini ešte viac zvýrazní. Avokádo sa na nej potom rozplynie ako kúsok masla.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Quinou v menšom hrnci zalejeme studenou vodou. Privedieme do varu. Potom teplotu zmiernime a varíme 15 minút. Zložíme z ohňa, prikryjeme a necháme v teple.
- 2
Vajcia vložíme do menšieho hrnca s horúcou vodou a varíme asi 6 minút. Potom ich schladíme a ošúpeme.
- 3
Kelové listy zbavené hrubších častí vložíme do vriacej osolenej vody a varíme ich asi 5 minút. Potom ich schladíme v studenej vode a nakrájame. Nakrájaný kel vložíme do hrnca spolu s 1 PL masla a zahrejeme.
- 4
Syr halloumi nakrájame na plátky a opečieme z oboch strán na zvyšnom masle dozlatista.
- 5
Na dresing zmiešame pastu tahini s jogurtom a citrónovou šťavou. Polovicu dresingu vmiešame do mäkkej, teplej quinoy. Rozdelíme ju na taniere. Pridáme opečený syr halloumi, rozkrojené varené vajce, polovicu avokáda a pokvapkáme zvyšným dresingom.
Tiež teplý šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu