Teplý šalát
Teplý šalát

Krémová quinoa so syrom halloumi a s avokádom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 12. apríla 2023
Krémová quinoa so syrom halloumi a s avokádom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Oriešková chuť quinoy sa s dresingom so sezamovou pastou tahini ešte viac zvýrazní. Avokádo sa na nej potom rozplynie ako kúsok masla.

4
porcie
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
350 ml studená
4 ks
4 listy
2 PL prepustené
200 g
2 ks
Dresing:
4 PL
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Quinou v menšom hrnci zalejeme studenou vodou. Privedieme do varu. Potom teplotu zmiernime a varíme 15 minút. Zložíme z ohňa, prikryjeme a necháme v teple.

  2. 2

    Vajcia vložíme do menšieho hrnca s horúcou vodou a varíme asi 6 minút. Potom ich schladíme a ošúpeme.

  3. 3

    Kelové listy zbavené hrubších častí vložíme do vriacej osolenej vody a varíme ich asi 5 minút. Potom ich schladíme v studenej vode a nakrájame. Nakrájaný kel vložíme do hrnca spolu s 1 PL masla a zahrejeme.

  4. 4

    Syr halloumi nakrájame na plátky a opečieme z oboch strán na zvyšnom masle dozlatista.

  5. 5

    Na dresing zmiešame pastu tahini s jogurtom a citrónovou šťavou. Polovicu dresingu vmiešame do mäkkej, teplej quinoy. Rozdelíme ju na taniere. Pridáme opečený syr halloumi, rozkrojené varené vajce, polovicu avokáda a pokvapkáme zvyšným dresingom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia