
Ihly s kuracinkou a so zeleninou
Kuracie mäso nakrájame na kocky, potrieme olivovým olejom, pridáme soľ, korenie a čerstvý tymian. Cuketu a...

Zapekané špagety s mäsovými guľkami
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kúsky. Mäso zmiešame s vajcom, strúhankou, soľou a korením....

Špagety s hlívou a řapíkatým celerem
Poslední dobou experimentuji se špagetami, které mi začaly chutnat až vloni v Egyptě. Joo, ...

Grilovaný losos s pomarančovo-vanilkovým confit a bazalkovým prelivom
Toto jedlo som sa naučil pripravovať počas môjho letného pobytu na pobreží Mainu, kde som pracoval...

Pečené husacie stehno na červenom víne a šalvii
Na dnes tak trošku slávnostnejší obed kvôli návšteve z cudziny... upiekla som husacie stehná, podlievala počas...

Kuracie soté s olivami a cherry paradajkami
Na rozpálenom oleji popražíme cibuľu nakrájanú na tenké mesiačiky, po chvíli pridáme na plátky nakrájaný cesnak....

Pirohy plnené hubami
Najprv si pripravíme plnku. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Maslo rozpustíme, speníme nadrobno...

Karfiolovo-syrové fašírky
Vo vode, kde sme dali soľ a kari korenie uvaríme karfiol do polomäkka, odstavíme zo...

Kuracie smajlíky na mrkvovej kaši
Hydina, ryby, králik... aj mäsožravci si v horúcom lete môžu prísť na svoje...

Špirálky s brokolicou a tofu
Na oleji osmažíme cibuľu, cesnak, brokolicu nakrájanú nadrobno, pridáme na kocky nakrájané tofu a salámu, okoreníme,...

Tofu s chilli a ryžou
Chutný obed alebo večera, ktoré pristanú štíhlej línii aj vašej peňaženke, si doma dokážete pripraviť...

Kura s pečenými citrónmi, olivami a kaparami
Mali sme mať dnes veľký spoločný valentínsky obed, 4 generácie za jedným stolom a vďaka chrípke...

Moravský divoký šíp
Mäso nakrájame na drobné kúsky a mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme a na ihlicu striedavo napichujeme s...

Terina z cibuľového chleba s hríbami
Tento recept mám z českého časopisu Žena a kuchyně

Kuracie prsia so šalátom
Tento recept vznikol podľa toho, čo som našla doma :)) Veľmi som si pochutnala...

Paradajkovo-špenátový bulgur pilav
Je sezóna špenátu, ktorý sa výborne hodí aj do tohto skvelého pilavu....

Karfiolové karí s cícerom
Odporúčam toto jedlo uvariť v pomalom hrnci, keďže sa chute lepšie prepoja.

Zapečené baklažánové kolieska
Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď...

Hrášková polievka so syrom v slaninke
Navarte si rýchlu hráškovú polievku, ktorá už privoláva do kuchyne jar. Skvelo zasýti a vďaka...

Grilované kuracie mäsko
Ak neviem čo uvariť respektíve sme veľmi hladní, toto jedlo nás stále zachráni. Je rýchle...

Krémová mrkvová polievka
Na oleji orestuješ pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáš očistenú pokrájanú mkrvu a trošku soli, restuješ...

Zapečený zajko v smotane
Recept mám od mamky, dakedy sme chovali zajačiky, ale ja teraz na tento spôsob robím aj...

Losos šéfkuchára
Citronovo cesnakovo koprova omacka: 1. citronovu stavu vylejeme do nadoby najlepsie s cerstvych citronov pridame kuchynske ochucovadlo...

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Kurací hrniec s hlivami a romaneskom
Očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na tuku dozlata, pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia, ...

Hovädzie provianťáka Hrču
Žižkáreň na La Franconi sa v r. 1963÷66 stala dočasným domovom mňa a mne podobných, ...