Jahňacina na fazuľovo-žihľavovom pyré
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 22. apríla 2014

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1,5 kg |
|
| 80 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| 2 PL |
|
|
|
|
| 5 strúčikov |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 400 ml |
|
| 2 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 l |
|
| 500 g |
|
| 20 g |
|
| 50 ml |
|
| Pyré: | |
| 600 g |
|
| 100 ml |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| 2 hrste |
|
|
|
|
|
|
|
| 3 strúčiky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Stehno osolíme, okoreníme a naplníme cesnakom a polovicou rozmarínu a tymianu. Špagátom zviažeme a pokvapkáme citrónovou šťavou a medom. Necháme 5 – 6 hodín marinovať.
- 2
Potom mäso opečieme na masti a vyberieme. Vo výpeku opečieme pokrájanú cibuľu, mrkvu a paštrnák. Pridáme pretlak a zalejeme vínom. Necháme trochu vyvariť a prilejeme vývar. Vložíme stehno, rozmarín, tymian a bobkový list. Dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a zo šťavy odstránime koreniny. Prepasírujeme.
- 3
Do druhého hrnca dáme práškový cukor a necháme v ňom šalotku skaramelizovať. Pridáme ocot a šťavu z jahňacieho stehna.
- 4
Pyré: Uvarenú fazuľu rozmixujeme a prepasírujeme. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme umytú nakrájanú žihľavu a podusíme. Pridáme ju do fazule a dochutíme soľou a kajenským korením.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu