Jahňacina na fazuľovo-žihľavovom pyré
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 22. apríla 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg |
|
80 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
|
|
5 strúčikov |
|
100 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
400 ml |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 l |
|
500 g |
|
20 g |
|
50 ml |
|
Pyré: | |
600 g |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
|
|
2 hrste |
|
|
|
|
|
3 strúčiky |
|
|
Postup
-
1
Stehno osolíme, okoreníme a naplníme cesnakom a polovicou rozmarínu a tymianu. Špagátom zviažeme a pokvapkáme citrónovou šťavou a medom. Necháme 5 – 6 hodín marinovať.
- 2
Potom mäso opečieme na masti a vyberieme. Vo výpeku opečieme pokrájanú cibuľu, mrkvu a paštrnák. Pridáme pretlak a zalejeme vínom. Necháme trochu vyvariť a prilejeme vývar. Vložíme stehno, rozmarín, tymian a bobkový list. Dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a zo šťavy odstránime koreniny. Prepasírujeme.
- 3
Do druhého hrnca dáme práškový cukor a necháme v ňom šalotku skaramelizovať. Pridáme ocot a šťavu z jahňacieho stehna.
- 4
Pyré: Uvarenú fazuľu rozmixujeme a prepasírujeme. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme umytú nakrájanú žihľavu a podusíme. Pridáme ju do fazule a dochutíme soľou a kajenským korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu