Krkovička s krupotom a hráškovým pyré
Marek Karaka
šéfkuchár Hotela pod Zámkom**** v Bojniciach, 19. apríla 2017
šéfkuchár Hotela pod Zámkom**** v Bojniciach, 19. apríla 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
500 g |
|
2 ks |
|
6 guľôčok |
|
6 guľôčok |
|
250 g |
|
|
|
|
|
100 g (nelúpané hrubé) |
|
4 ks |
|
100 g |
|
50 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Údenú krkovičku vložíme do hrnca s teplou vodou, pridáme bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie a varíme domäkka asi 45 minút.
- 2
Jačmenné krúpy premyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme vlažnou vodou, pridáme soľ a varíme do zmäknutia asi 20 minút. Takto pripravené krúpy scedíme a použijeme na rizoto. Rizoto pripravíme tak, že na masle speníme očistenú a nakrájanú jarnú cibuľku, pridáme krúpy, podlejeme vývarom z krkovičky, ochutíme soľou a korením, pridáme parmezán a maslo na zjemnenie.
- 3
Z mladého hrášku pripravíme pyré tak, že hrášok zalejeme vodou, povaríme asi 3 – 4 minúty, scedíme, rozmixujeme, ochutíme soľou a korením.
Tiež bravčová krkovička:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre