Krkovička s krupotom a hráškovým pyré

Marek Karaka
šéfkuchár Hotela pod Zámkom**** v Bojniciach, 19. apríla 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Krkovička s krupotom a hráškovým pyréFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Údenú krkovičku vložíme do hrnca s teplou vodou, pridáme bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie a varíme domäkka asi 45 minút.

  2. 2

    Jačmenné krúpy premyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme vlažnou vodou, pridáme soľ a varíme do zmäknutia asi 20 minút. Takto pripravené krúpy scedíme a použijeme na rizoto. Rizoto pripravíme tak, že na masle speníme očistenú a nakrájanú jarnú cibuľku, pridáme krúpy, podlejeme vývarom z krkovičky, ochutíme soľou a korením, pridáme parmezán a maslo na zjemnenie.

  3. 3

    Z mladého hrášku pripravíme pyré tak, že hrášok zalejeme vodou, povaríme asi 3 – 4 minúty, scedíme, rozmixujeme, ochutíme soľou a korením.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist