Bravčová krkovička
Bravčová krkovička

Krkovička s krupotom a hráškovým pyré

Marek Karaka
šéfkuchár Hotela pod Zámkom**** v Bojniciach, 19. apríla 2017
Krkovička s krupotom a hráškovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

500 g
2 ks
6 guľôčok
6 guľôčok
250 g
100 g (nelúpané hrubé)
4 ks
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Údenú krkovičku vložíme do hrnca s teplou vodou, pridáme bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie a varíme domäkka asi 45 minút.

  2. 2

    Jačmenné krúpy premyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme vlažnou vodou, pridáme soľ a varíme do zmäknutia asi 20 minút. Takto pripravené krúpy scedíme a použijeme na rizoto. Rizoto pripravíme tak, že na masle speníme očistenú a nakrájanú jarnú cibuľku, pridáme krúpy, podlejeme vývarom z krkovičky, ochutíme soľou a korením, pridáme parmezán a maslo na zjemnenie.

  3. 3

    Z mladého hrášku pripravíme pyré tak, že hrášok zalejeme vodou, povaríme asi 3 – 4 minúty, scedíme, rozmixujeme, ochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia