Zapečená brokolica

jac37 - bez fotkyjac37, 3. februára 2013

Tento rcp jsem získal z nějakého časopisu a velmi často takto brokolici připravuji pokud je v prodeji za trochu rozumnou cenu.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks stredne veľká (500g)
2 ks
200 ml
3 (vrchovaté) PL
cca 150 g hrubo nastrúhaný
cca 200 g (kabanos, šunk.)
 na vymazanie




Postup

  1. 1

    Brokolici rozebereme na růžičky na kterých stopky hodně zkrátíme a poskládáme na vymazaný a strouhankou vysypaný pekáček (cca 20x30 cm) těsně k sobě tak abychom pokryli dno. stopky růžiček nakrájíme a dáme na růžičky. Takzo uloženou brokolici nezapomene osolit zakryjeme plátky salámu.

  2. 2

    Z mléka, mouky a 2 žloutů připravíme hustší palačinkové těsto, které rovněž mírně osolíme. Z bílků vyšleháme hustý sníh do kterého jemně vmícháme připavené těsto a pro chuť kdo má rád je množné přidat (česnek).

  3. 3

    Připraveným těstíčkem zalijeme brokolici v pekáčkua dáme péc do troby při teplotě 180-200 St,C. Pečeme cca 45 minut až je povrch těsta pěkně vybarvený. Podáváme s jakýmkoliv zeleninovým saláten nebo okurkou a pod.

Diskusia k receptu

kuchticka
Pekny recept. Ja zapekam brokolici trochu jinak, ale tento tvuj napad se snehovym testickem zitra urcite skusim. Parave mam doma plno koupene brokolice. Diky.
vychod
Tento tyzden vyskusam, recept bez syrov, to sa mi paci
aroooo
A syr ide do cestíčka, alebo na salámu?, prepáč, ale páči sa mi tento nápad a rada by som v tom mala jasno, ukladám
evanaaa
Práve zajtra idem robiť podobne, ale nedávam salámu ale pridám ešte karfiol, a chcela som robiť bešamel, ale aj to cestíčko sa dá, je to skoro to isté, a aj strúhaný syr dám.
evanaaa
Ale ja tú brokolicu aj s karfiolom trochu povarím, nedávam surové.
jac37
@aroooo brokolici nepředvařuji. Když jsem to dělal po prvé tak jsem předvařil, ale pak jsem zkusil bez předvaření a domnívám se, že je chutnější. Sýr jsem z počátku dal jako poslední ke konci, ale pak když jsem konzumoval po vychladnutí k večeři zbytek, tak mi připadal velmi tuhý a proto jsem jej zamíchal do těstíčka a je to lepší.
jac37
Ještě se vracím , protože jsem opomenul Vám všem velmi poděkovat za Vaše komenty. Díky moc to potěší.
kuchticka
Ja som dnes recept skutocne vyskusala,brokolicu som dala surovu do pekacku a bolo to ovela chutnejsie ako z predvarenej brokolice, co som robievala predtym. Naviac - nevylievame s vodou z brokolice rozne mineralne latky ktore sa vyvaria.