Foto: jo
Pangasius má tú výhodu, že nemá takmer žiadne kostičky, preto je ako stvorený pre tento recept.
porcie
na 210 °C
Postup
-
1
Filety umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Keďže som použila korenie na ryby, ktoré je slané, nesolila som. Necháme pol hodiny odležať. Strúhanku, múku, mandle, orechy, sézamové semienka a korenie dobre premiešame. Stalo sa, že som nemala doma sézam, použila som drvené slnečnicové semienka.
-
2
Plech alebo pekáč vyložíme papierom na pečenie a ten potrieme olejom. Pangasa obalíme v sypkej zmesi, ktorú dobre popritláčame.
-
3
Naukladáme na pekáč a každý kúsok pokropíme lyžicou oleja. Vložíme do rúry vyhriatej na 210 °C a pečieme 20 minút. Po 20 minútach otočíme a pečieme ešte 5-10 minút.
-
4
Kým sa rybka pečie, nakrájame uhorky a cibuľu na šalát. V miske rozmiešame jogurt, pochúťkovú smotanu, roztlačený cesnak, tzatziki, soľ, trošku cukru a nasekané bylinky. Zmiešame so zeleninou a šalát je hotový.
-
5
Podávame s ľubovoľne upravenými zemiakmi.
Diskusia k receptu