Chrumkavý pangasius fotorecept

jo - fotkajo, 3. augusta 2010
Chrumkavý pangasius (fotorecept)
Foto: jo

Pangasius má tú výhodu, že nemá takmer žiadne kostičky, preto je ako stvorený pre tento recept.

4
porcie
30 minút
na 210 °C

Suroviny

4 ks
3 PL
3 PL
2 PL
2 PL
1 PL
3 PL
šalát:




Postup

  1. 1

    Filety umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Keďže som použila korenie na ryby, ktoré je slané, nesolila som. Necháme pol hodiny odležať. Strúhanku, múku, mandle, orechy, sézamové semienka a korenie dobre premiešame. Stalo sa, že som nemala doma sézam, použila som drvené slnečnicové semienka.

    Chrumkavý pangasius (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech alebo pekáč vyložíme papierom na pečenie a ten potrieme olejom. Pangasa obalíme v sypkej zmesi, ktorú dobre popritláčame.

    Chrumkavý pangasius (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naukladáme na pekáč a každý kúsok pokropíme lyžicou oleja. Vložíme do rúry vyhriatej na 210 °C a pečieme 20 minút. Po 20 minútach otočíme a pečieme ešte 5-10 minút.

    Chrumkavý pangasius (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa rybka pečie, nakrájame uhorky a cibuľu na šalát. V miske rozmiešame jogurt, pochúťkovú smotanu, roztlačený cesnak, tzatziki, soľ, trošku cukru a nasekané bylinky. Zmiešame so zeleninou a šalát je hotový.

    Chrumkavý pangasius (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s ľubovoľne upravenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

jerica
@jo tak toto je pre mňa, ryba na aký koľvek spôsob. Mňamm:-))
janger
@Jo , pangasius robievam, ale vzdy len tak ho opeciem, bez obalu. Ale s tymi zrnieckami a orieskami sa to zda vyborne! Niekedy vyskusam.
evusik
rybky, ryby, rybičky tie ja môžem vždy a takúto chrumkavú si urobím určite tiež :-)
tinca
aj ja rybky zbožňujem, tak vyskúšam,vyzerá lákavo
janos60
recept je výborný. Vyskúšal som a bol som veľmi spokojný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia