
Trojfarebné Soboro Donburi
Ďalší do zbierky japonských receptov. Soboro donburi (そぼろ 丼) možno doslovne preložiť ako sekané v porcelánovej...

Kuracie prsia s ovocím
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opražíme na rozohriatom oleji. Pridáme...

Fialové jedlo
Vopred upozorňuje odporcov vyprážaných jedál ktorý svojimi , dovolím si tvrdiť , až puritánskymi názormi...

Špagety s pečenou tekvicou a olivami
Aj napriek tomu, že maslová tekvica nie je práve letnou zeleninou, chutí výborne aj počas...

Špagety aglio olio s hovädzím ragú
Uvarené špagety pridáme na panvičku, v ktorej máme orestovaný cesnak a čili papričku. Zľahka...

Penne na zelenine
Penne uvaríme vo vriacej osolenej vode, na panvicu dáme olivový olej, do ktorého vložíme na...

Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami
Skúsila som zas niečo vymyslieť so špargľou, kým je sezóna.

Paradajkovo kapustová polievka s hríbami
Dnes som robila kapustovu polievku lebo mi ostala biela kapusta urobila som ju podla Vasich receptov taky...

Kuskus s tofu a šalátom
Mám pre vás ďalší diétny recept, je pre všetkých milovníkov zdravej stravy, v mojich receptoch...

Pečený karfiol s lahodnou medovou omáčkou
Chcete si pripraviť chutný a zdravý karfiol? Jednoduchý recept pre Vás.

Tatársky biftek z húb
Huby očistíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Na panvicu s olejom pridáme zomleté huby, mierne...

Mäsové guľôčky s cesnakovo– paradajkovou omáčkou
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, štipkou muškátového orieška, soľou, nasekanou petržlenovou vňaťou a...

Luštěninová polévka S Hudbou Vesmírnou
Populárna hudobná skupina S Hudbou Vesmírnou uvarila v štúdiu TV Varecha Luštěninovú polévku (strukovinovú polievku) podľa ChefKamu....

Steak zo sviečkovice (fillet steak + filet mignon)
Steaky zo sviečkovice, a to fillet steak (z hrubšej časti) spolu s kúskom filet mignon (z...

Polenta s kuriatkovým glacé
Najemno nasekanú šalotku a huby orestujeme na panvičke a podlejeme vínom, pridáme bylinky, okoreníme, ...

Linguine so sardelkami, olivami a pangratattou
Do rozohriatej panvice nalejeme olivový olej, pridáme cesnak, čili papričku a zľahka opražíme. Pridáme...

Alobal - bravčová pochúťka
My tomuto jedlu doma hovoríme jednoducho alobal aj ked sa tam alobal používa len na zakrytie plechu....

Jansenove pokušenie s talianskym nádychom
Toto je rokmi overený recept. Myslím, že originál pochádza zo škandinávskej kuchyne. Kedysi som...

Tagliatelle so syrovo-hubovou omáčkou
Tento recept bol vytvorený narýchlo, pretože som si potrebovala spraviť niečo rýchle, chutné a hlavne...

Vyprážaný double rezeň v jemnom župane
Variant so strúhaným slovenským údeným oštiepkom „Liptov”, ale aj s chutou zmenou trojobalu na konečné vyprážanie....

Oprážano-zapekané kurča z kyslého mlieka
Variabilita a pestrosť technologickej prípravy kuracieho mäsa je dobre známa. Mňa osobne vždy zaujmu tie, ...

Zemiaky s tvarohom
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme v slanej vode domäkka, spolu s rascou.

Hokkaido polievočka
Tento recept som dostala od svojej kolegyne. Je originálny v tom, ze sa pridáva kari...

Dušená kapusta se smetanou, haluškama a chobotničkama z párků
Tak se asi budu někomu muset omluvit . Ale dneska jsem koupil krásnou kapustu a nějak jsem...

Orientálne kuracie stehná
Inšpirovala som sa receptom na severoafrické kura od @frezia a zvolila som dusenie v rúre.

Baklažánová rolka v zeleninovej trikolóre
Baklažán nakrájame na tenké plátky, ktoré osolíme a necháme odstáť. Poutierame ich servítkou a opečieme...

Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou
Najprv pripravíme marinádu na bôčik. Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, nakrájaný zázvor, ryžové víno, ...

Vitamínová bomba
Pre vegetariánov ako stvorené, no aj pre "mäsožravcov" výborné pochúťka. A tá vôňa korenia, ...