Foto: marosko566
Tento recept je ideálny pre toho kto má rád pikantné a korenené jedlá. Nevyzerá lákovo, ale chutí výborne.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
marináda: | |
2 čl |
|
2 čl |
|
2 čl |
|
2 čl |
|
2 čl |
|
2 ks |
|
4 cm |
|
2 PL |
|
16 ml |
|
|
|
2 PL |
|
125 ml |
|
2 ks |
|
1 KS |
|
ryža: | |
400 g |
|
800 ml |
|
250 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie
-
2
Do mixéru nasypeme všetky koreniny na marinádu, pridáme olej, sójovú omáčku, citrónovú šťavu z jedného citrónu, rum, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, pokrájaný zázvor, prekrojenú cibuľu na 4 časti a pokrájané čili papričky. Ak nemáte radi veľmi pikantné, treba vybrať z čili semienka. Všetko poriadne rozmixujeme.
- 3
Umyté kuracie prsia jemne z vrchu narežeme, aby sa marináda dostala aj do vnútra.
- 4
Kuracie prsia zalejeme marinádou a necháme marinovať v chladničke 2h a mimo chladničky ďalšie 2h. Maximálne však 24h.
- 5
Odležané kuracie prsia preložíme do jánskeho skla (alebo inej zapekacej nádoby) aj s marinádou a dáme piecť do predom vyhariatej rúry. Pečieme 1h na 200°C.
- 6
Zatiaľ si pripravíme ryžu. Do hrnca si dáme olej a na hrubšie pokrájanú cibuľu a soľ. Jemne orestujeme.
- 7
Ďalej pridáme na jemno pokrájaný cesnak a pokrájanú čili papričku. Doporučujem vybrať semienka, lebo už tak je kura dosť pikantné ;-). Keď cibuľa trochu omekne, pridáme ryžu, premiešame, zalejeme vývarom, a pridáme hrach. Varíme 15 minút. Počas varenia podľa potreby premiešame, aby ryža neprihorela.
- 8
Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Ináč,dávame do jenského skla, jánske sú napr. ohne, ale toto je z mesta Jena-:)))