Kačacie ragú s linguinami
Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 3. septembra 2017
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 3. septembra 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame. Umytú tekvicu zbavíme jadier a nakrájame aj s ananásom na kocky. Stiahneme kožu z kačacích stehien, ktoré potom vykostíme a tiež nakrájame. Mäso osolíme a okoreníme.
- 2
V panvici rozpálime olej, mäso opečieme, pridáme cibuľu, rozmarín a cesnak, krátko opražíme, pridáme víno, tekvicu, zalejeme vývarom a dusíme 10 minút.
- 3
Medzitým uvaríme cestoviny linguine v osolenej vode. K ragú pridáme na kocky nakrájaný ananás a necháme ešte 5 minút podusiť. Ragú môžeme mierne zahustiť škrobom.
Tiež ragú:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu