Kačacie ragú
Kačacie ragú

Kačacie ragú s linguinami

Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 3. septembra 2017
Kačacie ragú s linguinami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 strúčik
300 g
4 kolieska
4 ks
2 PL
50 ml
400 ml (alebo voda)
400 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame. Umytú tekvicu zbavíme jadier a nakrájame aj s ananásom na kocky. Stiahneme kožu z kačacích stehien, ktoré potom vykostíme a tiež nakrájame. Mäso osolíme a okoreníme.

  2. 2

    V panvici rozpálime olej, mäso opečieme, pridáme cibuľu, rozmarín a cesnak, krátko opražíme, pridáme víno, tekvicu, zalejeme vývarom a dusíme 10 minút.

  3. 3

    Medzitým uvaríme cestoviny linguine v osolenej vode. K ragú pridáme na kocky nakrájaný ananás a necháme ešte 5 minút podusiť. Ragú môžeme mierne zahustiť škrobom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia