Marocká jahňacia roláda s kuskusom
Erik Volko
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 10. júla 2011
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 10. júla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
7-8 hodín minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahňacie stehno rozrežeme, vyklepeme cez fóliu na tenký plát. Ochutíme soľou, korením, cesnakom a bylinkami. Zrolujeme do rolády, potrieme olejom, zviažeme špagátom.
- 2
Roládu pečieme spolu s koreňovou zeleninou 7 až 8 hodín pri teplote 75 stupňov Celzia. Na suchej panvici opečieme nakrojený baklažán, potom ho osolíme a okoreníme.
- 3
Vodu na kuskus uvaríme s citrónmi, zázvorom a mätou. Kuskus zalejeme a prikryjeme pokrievkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ten šafrán ide kam, do kuskusu na farbu?
Super recept na ovečku.