Bravčové kocky s karamelovo-kapustovou omáčkou fotorecept
Foto: janocka84
Jedno z mojich obľúbených jedál. Ak chcete vyskúšať novú chuť sladko-slanú, je to jedlo pre Vás.
Postup
-
1
Môžete použiť akékoľvek bravčové mäsko - ja som použila pliecko. Nakrájame ho na kocky.
-
2
Cibuľu nakrájame na polmesiačiky.
-
3
Na panvici si rozpálime olej a osmažíme cibuľu.
-
4
Pridáme mäso, okoreníme, osolíme, zamiešame, prikryjeme a necháme dusiť. Mäso si pustí šťavu, takže ničím netreba polievať. Dusíme až kým mäso nezmäkne.
-
5
Kým sa mäso dusí, pripravíme si kapustu, ktorú umyjeme a vykrojíme z nej hlúb.
-
6
Nakrájame ju na pásiky.
-
7
Cukor dáme do suchého hrnca a miešame.
-
8
Necháme ho skaramelizovať.
-
9
Karamel zalejeme vodou. Nezľaknite sa, ak vám pri tom stuhne, pri zahriatí sa postupne roztopí.
-
10
Do karamelovej vody dáme nakrájanú kapustu. Ako vždy - keď je čerstvá, vypadá, že jej je veľa. Vodu nedolievame, takže len časť kapusty je ponorená, ale postupne ju premiešame, prikryjeme, necháme dusiť a kapusta klesne.
-
11
Takto vypadá po nejakom čase.
-
12
A tu je už na hladine vody.
-
13
Keď je kapusta udusená, pridáme trocha vody. Nie doplna, pretože budeme pridávať mäso.
-
14
Zatiaľ sa nám mäso udusilo.
-
15
Mäso aj so šťavou dáme do kapusty.
-
16
Smotanu na varenie zmiešame s hladkou múkou a zahustíme kapustu. Dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame s knedľou.
@zitar dufam, ze bude chutit :D budem rada ked potom napisete dojmy :D