Foto: elixir
Žiadny kulinársky zázrak... :) Skôr rýchle a aj vcelku chutné jedlo, keď prídete večer domov a potrebujete niečo rýchlo spapať.
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme si variť cestovinu s polievkovou lyžicou masla a soľou podľa chuti. Medzitým si nakrájame cibuľku a dáme opekať na masielku do sklovita. Pridáme očistenú a na drobno nakrájanú kvaku. Posolíme a opekáme zjemna 3 minútky.
-
2
Podlejeme, pridáme tymián, korenie a smotanu, podusíme 3 minúty. Potom príde na radu salámka, ktorú pridáme nakrájanú na malé štvorčeky a všetko necháme na miernom plameni ešte 5 minútiek.
-
3
To sa nám akurát i dovarili cestoviny. Premiešame, ozdobíme podľa nálady a môžeme podávať.
Aha, jasné, že si tento recept spravím - len čo tú kvačisko zoženiem.
@sugarpop , mne chuť varenej kvaky vzdialene - ale naozaj veľmi vzdialene - pripomína chuť vareného mladého kalerábu (toho sa tiež neviem dodžgať), len má oveľa silnejšiu takú akoby čpavkovú príchuť. proste - je to famózne. aj na surovo, ako kaleráb. :-)) bože, veď slintám ako pavlovov pes! ja chcem kvaku! :-)))