Foto: martamm
Dnes som pre rodinu chystala klasický šalát s majonézou a rezne, ale pre seba som chcela niečo diétnejšie a pritom chutné. Som zaťažená na Zobraziť celý popisDnes som pre rodinu chystala klasický šalát s majonézou a rezne, ale pre seba som chcela niečo diétnejšie a pritom chutné. Som zaťažená na fenikel, čo vidno aj na mojich tu uverejnených receptoch, preto som si vymyslela toto jedlo. Ospravedlňujem sa, že úvodná fotka je s kelímkom, ale to je už pripravený môj obed na zajtra do práce. Taqkto chodím denne s kelímkami jedál, aby som mohla dodržať svoj stravovací režim. Ponúkam Vám môj recept na vyskúšanie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kurča rozkrájame na porcie, stiahneme kožu, nasolíme. Zeleninu a fenikel nakrájame na väčšie kusy.
-
2
Do tlakového hrnca dáme olej, na ktorom opečieme kuracie mäso, aby sa nám pekne uzavrelo. Potom mäso vyberieme, na výpeku opečieme zeleninu, osolíme, okoreníme. Keď je zelenina orestovaná, vložíme do hrnca mäso, zalejeme šálkou vody. Necháme v tlakovom hrnci variť nejakých 15 minút.
-
3
Potom tlakový hrniec otvoríme, mäso vyberieme a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom.
-
4
Primiečame krupicu, 1 dcl smotany a necháme prejsť varom. Hotovo. Podávame mäsko poliate omáčkou a ako prílohu pohánku.
Ta omacka z receptu ma vybornu chut, ja som si velmi oblubila cerstvy fenikel, je taky sviezi...
Ked si das do google, najdes viac receptov.
Tak a máme tu pohánku,premňa neznáma ingrediencia.
Počul som o nej ,ale šajnu nemám čo je to.Ďakujem preštudované uložene KK,a už viem že pohánka je príloha.Ozaj zaujímavý recept.*Ď*
ziadny problem ked som hladny zjem vsetko dokonca aj
slimaka ,ale zabu by som asi nesmel,zaby sa mi hnusia
varecha.pravda.sk/recepty/krupicove-noky-s-bulgurem-fotor...