Kura v mrkvovo-feniklovej omáčke s pohánkou

martamm - fotkamartamm, 9. apríla 2012
Kura v mrkvovo-feniklovej omáčke s pohánkou
Foto: martamm

Dnes som pre rodinu chystala klasický šalát s majonézou a rezne, ale pre seba som chcela niečo diétnejšie a pritom chutné. Som zaťažená na Zobraziť celý popisDnes som pre rodinu chystala klasický šalát s majonézou a rezne, ale pre seba som chcela niečo diétnejšie a pritom chutné. Som zaťažená na fenikel, čo vidno aj na mojich tu uverejnených receptoch, preto som si vymyslela toto jedlo. Ospravedlňujem sa, že úvodná fotka je s kelímkom, ale to je už pripravený môj obed na zajtra do práce. Taqkto chodím denne s kelímkami jedál, aby som mohla dodržať svoj stravovací režim. Ponúkam Vám môj recept na vyskúšanie.

2
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2
4 ks väčšia
1 ks väčšia
1 ks čerstvý
0,5 PL
1,5 gr
 dusená




Postup

  1. 1

    Kurča rozkrájame na porcie, stiahneme kožu, nasolíme. Zeleninu a fenikel nakrájame na väčšie kusy.

    Kura v mrkvovo-feniklovej omáčke s pohánkou - obrázok 1
  2. 2

    Do tlakového hrnca dáme olej, na ktorom opečieme kuracie mäso, aby sa nám pekne uzavrelo. Potom mäso vyberieme, na výpeku opečieme zeleninu, osolíme, okoreníme. Keď je zelenina orestovaná, vložíme do hrnca mäso, zalejeme šálkou vody. Necháme v tlakovom hrnci variť nejakých 15 minút.

    Kura v mrkvovo-feniklovej omáčke s pohánkou - obrázok 2
  3. 3

    Potom tlakový hrniec otvoríme, mäso vyberieme a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom.

    Kura v mrkvovo-feniklovej omáčke s pohánkou - obrázok 3
  4. 4

    Primiečame krupicu, 1 dcl smotany a necháme prejsť varom. Hotovo. Podávame mäsko poliate omáčkou a ako prílohu pohánku.

    Kura v mrkvovo-feniklovej omáčke s pohánkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

martamm
Morcacie je tiez vyborne, na buduce aj ja skusim...
Ta omacka z receptu ma vybornu chut, ja som si velmi oblubila cerstvy fenikel, je taky sviezi...
ola111
Tá omáčka zaujala aj mňa,musím skúsiť
lucylee
Velmi pekny recept, az na tu krupicu, ktoru ja nepouzijem. Ale pouzijem biely jogurt alebo nizkotucnu kyslu smotanu :-)
martamm
lucylee, ja bezne omacky nezahustujem, len som dala tej mrkvy menej, potrebovala som to troska zahustit. Ta krupica bola spaldova, cize nie az taky velky hriech. A smotany bolo tiez na to mnozstvo dost malo, No nic sa nestane, ak ju nahradis pochutkovou, alebo bielym jogurtom, daj vediet, ako chutilo, som zvedava.
martamm
este mi napadlo, dat trocha solamylu, len som hjo vtedy nemala doma...
lucylee
No, tak som to vyskusala a je to super! Ja som okrem mrkvy a feniklu dala aj kusok zeleru, pastrnaku a kalerabu. Pouzila som vykostene kuracie stehna a vobec som nicim nezahustovala. Vybrala som masko, zliala vyvar a rozmixovala. Potom som riedila vyvarom, v ktorom som rozmiesala biely jogurt do pozadovanej hustoty. Takze netreba ani muku, ani solamyl a ani krupicu. Ale samozrejme, kto chce, moze pouzit. V mnohych jedlach je zahustovanie uplne zbytocne, len treba vediet ako na to. Vdaka za recept :-)
martamm
lucylee, zvacsim mnozstvom zeleniny sa to samozrejme da zahustit. Tak robievam svieckovu, len teraz som mala doma malo zeleniny, tak som zahustila: Som rada, ze Ti recept chutil, kazdy si moze podla svojho cosi pridat, alebo ubrat, fantazii sa medze nekladu. V tomto recepte podla mna fenikel dava zvlastnu bodku chuti.
mesiar50
@martamm
Tak a máme tu pohánku,premňa neznáma ingrediencia.
Počul som o nej ,ale šajnu nemám čo je to.Ďakujem preštudované uložene KK,a už viem že pohánka je príloha.Ozaj zaujímavý recept.*Ď*
martamm
mesiar50, pohanku kupis vud v racio potravinach, alebo vo vacsich nakupnych centrach bez problemov, len jej nemusis prist na chut, je troska zvlastna chutou, aj vonou...
mesiar50
@martamm
ziadny problem ked som hladny zjem vsetko dokonca aj
slimaka ,ale zabu by som asi nesmel,zaby sa mi hnusia
mijaita
@martamm až dnes došlo na tvůj recept. Musím napsat, že jsem nic neubrala ani nepřidala, líbila se mi ta kombinace a nezklamala. Krupicí zahustit omáčku jsem neznala a je to dokonalé. Smetanu používám pouze sojovou Gran Cucina, není tučná, je hustá, krásná. lahodná. Pořád se učíme všichni. Pohanku ovšem nemusím, tak jsem k omáčce udělala krupicové noky s bulgurem. I samotný bulgur mi k ní velmi chutnal. Určitě jsem omáčku nedělala naposledy!


martamm
Mijajta, som rada, ze Ta moj recept inspiroval a Tvoje foto napovedá, ze aj s bulgurovymi nokmi to bude lahodka, necham sa inspirovat a zdravim ta do Prahy :)
mijaita
@martamm Praha zdravi Trnavu :-) Do noku muzes dat i pohanku, kukurici, kuskus, cokoliv. No a treba budem inspirovat i ostatni ? :-)
martamm
mijaita, tak je a na tejto stranke sa stretava dost ludi, ktori podlahli zdravsiemu stravovaniu, to je pozitivne.... :)