Marinky fotorecept

jody - fotkajody, 27. septembra 2013
Marinky (fotorecept)
Foto: jody

Taká obmena marinovaného mäsa...

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

3/4 kg
1 hlávka
2 ks
1 kg
100 g
2 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celú hlavičku cesnaku očistíme a buď popučíme alebo nakrájame nahrubo. Zmiešame s pretlakom, olejom a ostatnými koreninami. Soľ nepridávame, aby mäso nepúšťalo šťavu.

    Marinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krkovičku nakrájame na väčšie kocky, vložíme do pripravenej marinády a necháme odpočívať aspoň zvečera do rána.

    Marinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes dáme do pekáča, posolíme a vložíme do horúcej rúry.

    Marinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistenú a pokrájanú cibuľu opekáme pomaličky na oleji.

    Marinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si dáme variť obielené a na kocky nakrájané zemiaky.

    Marinky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K cibuli pridáme maslo.

    Marinky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď je cibuľa upražena, zalejeme ju mliekom a necháme zovrieť.

    Marinky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cibuľovú zmes pridáme k uvareným zemiakom a...

    Marinky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...vyšľaháme na kašu.

    Marinky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 11

    Mäso občas pozeráme a prelievame vypečenou šťavou.

    Marinky (fotorecept) - obrázok 11
  11. 12

    Môžeme podávať s anglickou zeleninou. Prajem dobrú chuť.

    Marinky (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené

Diskusia k receptu

mariamka
no to su chute, parada! zaujimave aj to pyre, vyskusame :)
irenaw
neviem, či mám väčšiu chuť na tú krkovicu alebo na prílohu ;-)
angast
marinadu by som si upravil , ale príloha je super
alex37
@Jody , tá príloha ma teda fakt dostala, ale aj mäsko vyzerá dobre:) 5***** + KK
hannah22
jooj to vyzerá dobre predobre... uložím a nesmiem zabudnút vyskúšat... :))
evanaaa
Krásne, lákavé a farebné, to mäsko, a aj to cibuľovozemiakové pyré. Zaujímavé, chodievala som k mojej priateľke - kolegyni a ona robievala podobne tú cibuľu, osmažila, zaliala mliekom a naliala na uvarené zemiačky, ale nerozšľahala úplne, len ich trochu pomačkala a k tomu nefaľšované kyslé mlieko. tento recept am dostal, ukladám si ho.
mery8658
Super celý recept! Veľmi pekne spracovaný. Chuť a vôňu zemiakov poznám lebo do takého pyre ešte pridávam zemiakové halušky - voláme ich cibuľové halušky - sú suprové. @jody ale až po zverejnení tvojho receptu také zemiaky budem použivať aj ako prílohu a to už hneď zajtra ale tu vôňu cítim už teraz.
ketty3811
O cibuli s mliekom som ešte nepočula,ale vyzerá to úžasne...:-)
bembo
toto musí byť riadna maškrta.pekne si navarila*****
haji
@Bembo (12.8.2016 20:34)
Díky ti Bembo za upozornění, ukládám si tento krásný receptík a jakmile přijdou podzimní plískanice, bude slavnostní oběd jako víno!