Foto: jody
Taká obmena marinovaného mäsa...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Celú hlavičku cesnaku očistíme a buď popučíme alebo nakrájame nahrubo. Zmiešame s pretlakom, olejom a ostatnými koreninami. Soľ nepridávame, aby mäso nepúšťalo šťavu.
-
2
Krkovičku nakrájame na väčšie kocky, vložíme do pripravenej marinády a necháme odpočívať aspoň zvečera do rána.
-
3
Zmes dáme do pekáča, posolíme a vložíme do horúcej rúry.
-
4
Očistenú a pokrájanú cibuľu opekáme pomaličky na oleji.
-
5
Medzitým si dáme variť obielené a na kocky nakrájané zemiaky.
-
6
K cibuli pridáme maslo.
-
7
Keď je cibuľa upražena, zalejeme ju mliekom a necháme zovrieť.
-
8
Cibuľovú zmes pridáme k uvareným zemiakom a...
-
9
...vyšľaháme na kašu.
-
11
Mäso občas pozeráme a prelievame vypečenou šťavou.
-
12
Môžeme podávať s anglickou zeleninou. Prajem dobrú chuť.
pyreeee je uuuužasne :)
Díky ti Bembo za upozornění, ukládám si tento krásný receptík a jakmile přijdou podzimní plískanice, bude slavnostní oběd jako víno!