Plnená tekvica naopak fotorecept

ekuricova - fotkaekuricova, 1. júla 2011
Plnená tekvica naopak (fotorecept)
Foto: ekuricova

Začala sa sezóna tekvíc, patizónov a cukín. Zvyčajne okrem placiek a vysmážania zvyknem aj tekvice, či cukiny plniť mletým mäskom, syrom a pod. No Zobraziť celý popisZačala sa sezóna tekvíc, patizónov a cukín. Zvyčajne okrem placiek a vysmážania zvyknem aj tekvice, či cukiny plniť mletým mäskom, syrom a pod. No moji traja chlapi (manžel a deti) mi "plnku" vždy vyjedia a tekvica zostane na plechu nepovšimnutá. Tak som vymyslela, že toto jedlo upečiem presne naopak. Nenaplním tekvicu mäskom, ale mäsko tekvicou. Dá sa samozrejme do plnky okrem tekvice pridať syr, uvarené vajíčka, prípadne šunkovú salámu. Verte, či nie, mala som u svojich chlapov úspech.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
2 ks
1 ks
100 g
3 ks uvarené na tvrdo




Postup

  1. 1

    Vajcia uvaríme natvrdo, tekvicu ošúpeme, syr nakrájame na pásiky.

    Plnená tekvica naopak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso zmiešame s vajíčkami, nadrobno nakrájanou cibuľou, soľou, korením.

    Plnená tekvica naopak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes rozdelíme na dve časti. Prvú časť uložíme na vymastený pekáč. Uložíme tekvicu nakrájanú na pásy. Ja som v tomto recepte použila aj syr a vajcia uvarené natvrdo.

    Plnená tekvica naopak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prikryjeme druhou časťou mäsovej zmesi a dáme zapiecť do trúby.

    Plnená tekvica naopak (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

fanina
presne tento problém mám aj ja a takto to určite spapajú. ja robím aj slany koláč z tekvice a toto určite vyskúšam!
ola111
Aj mne sa tento nápad páči,dobre si to vymyslela :-)))
gubics
Nápad znamenitý, zaujala ale ešte poznámka pani "fanina" ktorá napísala, že robí aj slaný koláč z tekvice. Mohli by ste tu uviesť recept? Urodilo sa mi v záhrade veľa tekvice a už som všeličo vyskúšala, ale recept na koláč nepoznám. Ďakujem.
sovka62
No, takto by sa to hádam zjedlo aj u nás. Keď som plnila tekvicu ochuteným mletým mäsom, rodina plnku vyjedla a tekvicu nechala na plechu s komentárom, že keby som tú fašírku bola spravila bez tekvice, bola by lepšia.
garanco
Včera bola Tvoja tekvica naopak, iba navrch závinu som dala plátky slaninky, tie boli po upečení fajné chrumkavé a naše "mäsotarianky" ( ako to minule niekto pomenoval) povedali, že to bolo na tom jedle najlepšie, všetkým nám chutilo, vďaka za recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia