Foto: ekuricova
Začala sa sezóna tekvíc, patizónov a cukín. Zvyčajne okrem placiek a vysmážania zvyknem aj tekvice, či cukiny plniť mletým mäskom, syrom a pod. No Zobraziť celý popisZačala sa sezóna tekvíc, patizónov a cukín. Zvyčajne okrem placiek a vysmážania zvyknem aj tekvice, či cukiny plniť mletým mäskom, syrom a pod. No moji traja chlapi (manžel a deti) mi "plnku" vždy vyjedia a tekvica zostane na plechu nepovšimnutá. Tak som vymyslela, že toto jedlo upečiem presne naopak. Nenaplním tekvicu mäskom, ale mäsko tekvicou. Dá sa samozrejme do plnky okrem tekvice pridať syr, uvarené vajíčka, prípadne šunkovú salámu. Verte, či nie, mala som u svojich chlapov úspech.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia uvaríme natvrdo, tekvicu ošúpeme, syr nakrájame na pásiky.
-
2
Mäso zmiešame s vajíčkami, nadrobno nakrájanou cibuľou, soľou, korením.
-
3
Zmes rozdelíme na dve časti. Prvú časť uložíme na vymastený pekáč. Uložíme tekvicu nakrájanú na pásy. Ja som v tomto recepte použila aj syr a vajcia uvarené natvrdo.
-
4
Prikryjeme druhou časťou mäsovej zmesi a dáme zapiecť do trúby.
Diskusia k receptu