Kuracie mäso s brokolicou a cestovinami fotorecept
Foto: tejaja
Uvariť všetko v jednej nádobe je veľmi lákavé. Jedlo je obyčajne pripravené veľmi rýchlo a pri jeho príprave sa môžeme aj zabaviť. Fantázii a Zobraziť celý popisUvariť všetko v jednej nádobe je veľmi lákavé. Jedlo je obyčajne pripravené veľmi rýchlo a pri jeho príprave sa môžeme aj zabaviť. Fantázii a tvorivosti sa medze nekladú.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
150 g (kolienka a pod.) |
|
400 g |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
1 PL (maizena) |
|
2,5 cm |
|
2 strúčiky |
|
4,5 dl |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na rezance a dáme do misky. Premiešame so sójovou omáčkou a kukuričným škrobom a necháme cca 30 minút marinovať.
-
2
Na 1 lyžici oleja krátko orestujeme na tenké hranolčeky nakrájaný zázvor a nasekaný cesnak.
-
3
Vložíme nakrájané ružičky brokolice, podlejeme 2 lyžicami vody a podusíme 10 minút. Potom zeleninu dierovanou naberačkou vyberieme na tanier.
-
4
Do výpeku pridáme druhú lyžicu oleja, mäso, orestujeme, podlejeme 1 lyžicou vody a 10 minút podusíme. Vyberieme opäť dierovanou naberačkou a pridáme k brokolici.
-
5
Do panvice nalejeme vývar, vložíme cestoviny a na miernom ohni zakryté pomaly varíme domäkka. Tekutinu musíme vyvariť úplne. Ak naopak je jej pri varení cestovín málo, prilejeme troška vriacej vody, aby sa cestoviny mohli uvariť.
-
6
Keď sú cestoviny mäkké, vložíme k nim brokolicu s mäsom, premiešame a necháme prehriať. Potom servírujeme na taniere a ozdobíme polovicami paradajok.
Diskusia k receptu