Nedávno sme kúpili aljašsku tresku v akcii - a rozmýšlali sme, ako ju pripraviť..Našla som recept z jedného časopisu - a troška som si Zobraziť celý popisNedávno sme kúpili aljašsku tresku v akcii - a rozmýšlali sme, ako ju pripraviť..Našla som recept z jedného časopisu - a troška som si to upravila po svojom..a celkom chutilo :))
Suroviny
| 500 g |
|
| 2 lyžice |
|
| štipka |
|
| 1 väčšia |
|
| 2 strúčiky |
|
| podľa chuti |
|
| môže byť aj iný vývar |
|
| na dochutenie |
|
| podľa chuti |
|
| 1 |
|
| hrsť |
|
| na zahustenie |
|
Postup
-
1
Mrazenú tresku necháme rozmraziť. Na panvici rozpustíme maslo, posolíme ho. Pridáme tresku polámanú na drobné kúsky(prípadne v celku) a po uvarení rozdrobiť). Opečieme ju na masle z oboch strán a dusíme pod pokrievkou asi 10 min. sem tam môžme premiešať..
- 2
Uvarenú tresku odložíme bokom, vo výpeku opražime cibuľu. Neskôr pridáme roztlačený cesnak a poprášime mletou červenou sladkou paprikou. Zalejeme vývarom, krátko povaríme, pridáme paradajkový pretlak, cukor - podľa chuti a necháme povariť. Môžme zahustiť hladkou múkou. Pridáme uvarenú tresku, dochutíme soľou, prípadne bylinkami, petržlenovou vňaťou a necháme krátko povariť..
- 3
Podávame so zemiakmi :) dobrú chuť..
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu