Rybací paprikáš

crazyinka - bez fotkycrazyinka, 6. marca 2012

Nedávno sme kúpili aljašsku tresku v akcii - a rozmýšlali sme, ako ju pripraviť..Našla som recept z jedného časopisu - a troška som si Zobraziť celý popisNedávno sme kúpili aljašsku tresku v akcii - a rozmýšlali sme, ako ju pripraviť..Našla som recept z jedného časopisu - a troška som si to upravila po svojom..a celkom chutilo :))

Suroviny

500 g
2 lyžice
štipka
1 väčšia
2 strúčiky
podľa chuti
môže byť aj iný vývar
na dochutenie
podľa chuti
1
hrsť
na zahustenie




Postup

  1. 1

    Mrazenú tresku necháme rozmraziť. Na panvici rozpustíme maslo, posolíme ho. Pridáme tresku polámanú na drobné kúsky(prípadne v celku) a po uvarení rozdrobiť). Opečieme ju na masle z oboch strán a dusíme pod pokrievkou asi 10 min. sem tam môžme premiešať..

  2. 2

    Uvarenú tresku odložíme bokom, vo výpeku opražime cibuľu. Neskôr pridáme roztlačený cesnak a poprášime mletou červenou sladkou paprikou. Zalejeme vývarom, krátko povaríme, pridáme paradajkový pretlak, cukor - podľa chuti a necháme povariť. Môžme zahustiť hladkou múkou. Pridáme uvarenú tresku, dochutíme soľou, prípadne bylinkami, petržlenovou vňaťou a necháme krátko povariť..

  3. 3

    Podávame so zemiakmi :) dobrú chuť..

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Recept je super ale podľa mňa si nezvolila preň správnu rybu. Ja by som použil skôr nejakú "masnejšiu" (kapor, sumec, tolstolobik ...). Treskovité ryby je vhodnejšie piecť alebo grilovať. Ale to je len môj názor. Vo varení na šťastie platí jedno: dobré je to čo mi chutí a nie to čo mi radia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia