Pečená kačka
Pečená kačka

Pomaly pečená kačka na jablkách

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, včera 18:00
Pomaly pečená kačka na jablkách
Foto: Jana Štrbková

Na tie najúžasnejšie zážitky sa oplatí počkať. Dokazuje to aj táto pomaly pečená kačka na jablkách, ktorá je šťavnatá, mäkká, neodolateľná. Recept je Zobraziť celý popisNa tie najúžasnejšie zážitky sa oplatí počkať. Dokazuje to aj táto pomaly pečená kačka na jablkách, ktorá je šťavnatá, mäkká, neodolateľná. Recept je jednoduchý, musíte nechať len dlhšie pracovať rúru a trpezlivo na tento chuťový zázrak počkať.

4
porcie
15 (+ odležanie) minút
príprava
360 minút
na 120/200 °C

Suroviny

1 ks
1 PL
1 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Večer vopred kačku odbalíme a zvonku a zvnútra poriadne osolíme, prikryjeme a necháme v pekáči postáť do nasledujúceho rána v chlade. Ráno vyberieme z chladničky a necháme postáť aspoň hodinu pri izbovej teplote. Umyté, neošúpané jablká zbavíme jadrovníkov, prekrojíme na polovice a vložíme dovnútra kačky. Zvrchu kačku posypeme rascou a majoránom.

  2. 2

    Pekáč prikryjeme a vložíme do rúry. Pečieme na 120 °C asi 5 hodín. Potom odložíme pokrievku, zvýšime teplotu na 200 °C a pečieme dozlatista ešte 30–45 minút. Upečenú kačku vyložíme z rúry, prikryjeme pokrievkou a necháme pol hodinky odpočívať.

  3. 3

    Hotovú kačku podávame s domácimi lokšami a karamelizovanou červenou kapustou.

Diskusia k receptu