Maková guba fotorecept
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Kvások: | |
1/2 kocky |
|
100 ml vlažné |
|
1 PL |
|
Cesto: | |
500 g |
|
1/4 KL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
150 ml vlažné |
|
2 PL |
|
Okrem toho: | |
100 g |
|
|
|
50 g |
|
100 g mleté |
|
Postup
-
1
Vo vlažnom mlieku rozmiešame kryštálový cukor a nadrobíme doň droždie. Prikryjeme utierkou a necháme odstáť asi 10 minút, kým nevznikne kvások. Do misy preosejeme múku so soľou, pridáme cukor, kvások, vajíčko a mlieko. Nakoniec pridáme roztopené maslo. Cesto vypracujeme, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu.
- 2
Na pomúčenej doske z vykysnutého cesta vytvarujeme valčeky, ktoré pokrájame na menšie kúsky. Kúsky cesta ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20–25 minút.
- 3
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme vychladnuté upečené pupáky.
- 4
K opečeným pupákom prilejeme troška teplého mliekoa, dávame pozor na množstvo, aby sa pupáky nerozmočili.
- 5
Posypeme pomletým makom...
- 6
...a práškovým cukrom. Ihneď podávame.
Tiež pupáky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj my presne tak ako aj vy.
Tak si ich musíš kúpiť, lebo tie rukavice farebne pasujú k maku a bez farebného súladu rukavice a mak, to nebude to pravé orechové...kurňa, vlastne pravé makové...:-)