Chrbát z divého králika na batátovom pyré

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama v Trenčianskych Tepliciach, 7. decembra 2015
Chrbát z divého králika na batátovom pyré
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g nakrájaná na plátky
100 ml
100 g pochúťkova
20 g
Batátové pyré:
8 ks
 trocha
20 ml
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Chrbát z králika očistíme, mierne osolíme, okoreníme a zabalíme do slaniny. Na panvici ho dozlata opečieme asi 5 minút z každej strany.

  2. 2

    Po opečení mäso zľahka potrieme zmiešanou pochúťkovou smotanou, soľou a prelisovaným cesnakom.

  3. 3

    Batáty obalíme do alobalu a necháme ich piecť pri teplote 160 °C 20 minút. Po upečení ich očistíme, rozmixujeme spolu so smotanou, maslom, dochutíme soľou a štipkou kurkumy.

Recept je zaradený do kategórií:
Králičie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Divina (2)

Diskusia k receptu