Chrbát z divého králika na batátovom pyré
Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama v Trenčianskych Tepliciach, 7. decembra 2015
šéfkuchár hotela Panorama v Trenčianskych Tepliciach, 7. decembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
100 g nakrájaná na plátky |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
100 g pochúťkova |
|
20 g |
|
Batátové pyré: | |
8 ks |
|
|
|
trocha |
|
20 ml |
|
20 g |
|
Postup
-
1
Chrbát z králika očistíme, mierne osolíme, okoreníme a zabalíme do slaniny. Na panvici ho dozlata opečieme asi 5 minút z každej strany.
- 2
Po opečení mäso zľahka potrieme zmiešanou pochúťkovou smotanou, soľou a prelisovaným cesnakom.
- 3
Batáty obalíme do alobalu a necháme ich piecť pri teplote 160 °C 20 minút. Po upečení ich očistíme, rozmixujeme spolu so smotanou, maslom, dochutíme soľou a štipkou kurkumy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu