Kačka po sevillsky - Pato a la sevillana fotorecept

porzellanka - fotkaporzellanka, 13. februára 2012

Recept mam z kucharskej knihy Spanisch kochen. Trosku sme ho rokmi upravili - napriklad sa nam zdalo nespravodlive, ze kacica ma dostat pol litra Zobraziť celý popisRecept mam z kucharskej knihy Spanisch kochen. Trosku sme ho rokmi upravili - napriklad sa nam zdalo nespravodlive, ze kacica ma dostat pol litra vina a nam zostane 250 ml - tak sa delime na tretiny. V povodnom recepte su pouzite sevillske (horke) pomarance. Mozu sa nahradit bio pomarancami so supkou, alebo osupanymi normalnymi.

4
porcie
35 minút
príprava
120- 150 minút
na 200 - 180 °C

Suroviny

1800 g
2 ks
4-5 strúčikov
3 ks
2 ks
1-2 ks
1 ks
250 ml
200 g
250 ml na podliatie




Postup

  1. 1

    Vyzbrojime sa trpezlivostou, manzela vyzbrojime pinzetou - a ideme sa venovat svojim zalubam - napriklad zehlit manzelove kosele - xixi. Ked je manzel na pokraji zrutenia a nasa trpezlivost v koncoch, prideme do kuchyne a velkoryso kacku v pribehu 5 minut docistime. (to ma za to, ze ma nechcel nechat varit). Kacku umyjeme, osusime, zvnutra a zvonka nasolime a posypeme cerstvo zomletym korenim. Cibulu a cesnak osupeme a nakrajame, mrkvu ocistime, nakrajame na kolieska, pomarance olupeme a nakrajame tiez na platky. Vsetko vlozime do pekaca, pridame bobkovy list a chilli.

    Kačka po sevillsky - Pato a la sevillana (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prikryjeme alobalom. Vlozme do rury a asi 20 minut pecieme pri 200 stupnoch. Potom podlejeme vinom a vyvarom a znizime teplotu na 180 stupnov.

  3. 3

    Po hodine odstranime alobal.

    Kačka po sevillsky - Pato a la sevillana (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po dalsej polhodine vyberieme kacicu z pekaca, prelozime ju do inej nadoby a vratime do rury - najlepsie pod gril

    Kačka po sevillsky - Pato a la sevillana (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz sa venujeme omacke: z pekaca zlejeme tuk. My mame na to specialnu nadobu, kde sa oddeli tuk od stavy.

    Kačka po sevillsky - Pato a la sevillana (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Stavu precedime, zredukujeme. Pomarance vyberieme, ostatnu zeleninu (ak chceme ) vlozime naspat, pridame nakrajane olivy, prehrejeme a kto ma rad hustejsie omacky, zahusti.

    Kačka po sevillsky - Pato a la sevillana (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podavame so zemiakmi a s kapustou, alebo s ryzou. Ja som tentokrat zvolila ako prilohu zelene fazulky. A mozeme obedovat.

    Kačka po sevillsky - Pato a la sevillana (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tatranka
Recept ma zaujal.Je veľmi pekný,dobre spracovaný a hlavne zase niečo iné.Kačica je v mrazáku,takže žiadna červená dusená kapusta,ku nej ale čaká na ňu iný spôsob úpravy.Len olivy budem musieť vynechať.Nemáme ich radi.Nenaučili sme sa ich konzumovať.Recept je už v KK.
celero
Pekný recept :) Určite niekedy vyskúšam.
evanaaa
Kačka u nás bola v nedeľu, ale mala o kilo viac ako táto, tak sme ju ešte celkom nespapali. @potzellanka , máš ju krásne prepečenú, aj naša bola, len bez pomarančov. A tú nádobu na oddelenie tuku mám aj ja.
babidka
taku kacicku si urcite urobim :-) klasika s cervenou kapustou a zemiakovou knedlou je sice dobra , ale casom sa preje a tak som tento recept privitala . No a tu nadobu na oddelenie tuku zacnem zhanat ....
porzellanka
@babidka je to relativne dobre na odelenie stavy, len to hrdlo malo byt vyriesene inak, lebo to funguje ako spojene nadoby a nikdy neoddelis cistu stavu od tuku. No ale aspon na 80-90% sa to podari.
@celero @tatranka @marianne69 vyskusajte, neolutujete. Ja som bola dlho zastancom cervenej kapusty a knedle ako prilohy, ale tato zmena sa mi velmi paci. Kupujem (ak sa da) Barberie kacice, nie su take mastne. Ale domacu kacicu robime stale tradicne, po slovensky :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia