Zapekaná kyslá kapusta
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame, pór a mrkvu takisto. Na rozohriatom masle tieto suroviny...
Moje obľúbené, akože pečené mäso
Keďže varím denne a už niekedy neviem, čo vymyslieť, tak som prišla na toto...
Lilek s hovězím po japonsku
Miluju lilek na všechny způsoby. Možná se ho někdo také ujme? :-) Kombinace lilku s pikantním...
Plnené pstruhy na zbojnícky spôsob
Očistené pstruhy zvonka i z vnútra osolíme a okoreníme mletým čierným korením, naplníme pripravenou plnkou, ...
Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami
Skúsila som zas niečo vymyslieť so špargľou, kým je sezóna.
Chutná krémová tekvicovo-jablková polievočka
Veľmi rada skúšam nové kombinácie chutí, preto ma zaujal aj tento recept, ktorý som zazrela niekde na internete....
Bravčová panenka s pesto pastou
Minule mi dcéra doniesla kelimok "pesto pasty" tak som ju chcel vyskúšať. Krásne to obohatilo chuť bračoveho...
Kuracie prsia s broskyňami
Pre milovníkov mäsa v kombinácii s ovocím Robím to vtedy, keď mi po vykostení kuracích pŕs...
Skladané francúzske zemiaky
Dnes som sem nazrela, aby som sa inspirovala, co uvarit. Receptov na ´francuzske´ zemiaky...
Dolnozemská kapustnica
Tento recept popisuje, ako sa varí klasická kapustnica na Dolnej zemi, ale nie je lacná....
Rezance nielen pre unaveného kuchára
Keď som sa okolo roku 1970 mojeho, vtedy trojročného syna opýtal, Bobčo, čo budeš...
Bravčová špecialita
-Jednoduchá príprava -výborná chuť -dobre zasýti -dostupné suroviny
Špenátik bez zápražky
Buď ho miluješ, alebo nenávidíš. Špenát. :) Ja som si obľúbila mrazené špenátové listy. Chutí...
Pečené mleté mäso
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, majoránom, prelisovaným cesnakom a sójovou omáčkou...
Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채
Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku Prečítajte si aj súvisiace články: Chuť Kórey opäť...
Mujaddara - šošovica s ryžou a cibuľou
Kombinácia strukoviny a ryže, obľúbená v arabskom svete. Chutné a sýte jedlo, vhodné aj...
Strigina jahňacinka
Už 3 mesiace mi jahňacie mäsko "oddychovalo" v mrazničke. Dostala som ho od susedky zo zabíjačky,...
Hovädzie z pivnej marinády
Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....
Rezne v orechovej škrupinke - fotorecept
Tieto rezne podávam ako slávnostné jedlo, orechy dávajú mäsu neopakovateľnú chuť
Baklažánové chow mein
Mám veľmi rada tieto ázijské rezance, vždy ich mám v zásobe a robím si ich s...
Prekladané šišky
Včera som piekla takéto šišky. Tento recept ma lákal tak som skúsila ale kto nemá...
Zapekané cestoviny so žltou fazuľkou v karí omáčke
Keď bola fazuľka v mraziaku, cestoviny v špajzi a chlap si vyžiadal hocijaké zapekané cestoviny...
Zemiaková biela polievka s hubami
Neviem, ako komu, ale mne veľmi chýbajú dlhšie i kratšie prechádzky po lesoch a lúkach u nás doma....