Španielska panvica – valencijská ryža

Andrej Kroneraff
sous–chef hotela Mikado v Nitre, 20. marca 2015
Španielska panvica – valencijská ryža
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
0,5 kg
300 g
2 ks
3 strúčikov
100 ml
300 g olúpané
 čerstvá
 čerstvá
600 g
250 g
600 g
 štipka




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak nakrájame. Kuracie prsia, chorizo, rajčiny a farebnú papriku nakrájame na rovnako veľké kúsky. Kalamáre očistíme a nakrájame na prúžky.

  2. 2

    Vo veľkej panvici zohrejeme olej. Kúsky kuracích pŕs a krevety opečieme a vyberieme z panvice. Pridáme cibuľu, papriku, chorizo a cesnak. Všetko osmažíme a pridáme ryžu.

  3. 3

    Ryžu miešame, až kým nezačne „vŕzgať“. Podlejeme ju bielym vínom a vodou, osolíme a okoreníme. Pridáme nakrájané rajčiny a varíme asi 13 minút. Šafran pred použitím ohrejeme a pridáme ho k paelle.

  4. 4

    Nakoniec pridáme opečené kuracie prsia, krevety a kalamáre. Varíme ešte 3 minúty. Po uvarení dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

motyka
Určite fajnota, ale ja bez kalamárov. Nikto by mi to nejedol. Sori.