Je to recept od mojej babky a patrí medzi regionálne recepty, lebo sa robí čo ja viem len u nás na spiši. Preto Zobraziť celý popisJe to recept od mojej babky a patrí medzi regionálne recepty, lebo sa robí čo ja viem len u nás na spiši. Preto chcem ho dat do sútaže o regionálny recept. Ďakujem.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky si očistíme,porežeme na menšie kocky a zalejeme vodou, pridáme sol a dáme varit. Necháme ich celkom rozvarit a potom ich zahustíme múkou.Musí nám tak prefučat, preto treba dat pozor na to, aby nám nevyšpriechlo na ruku.
- 2
Varíme asi tak po zahustení 5-8.minút.Pripravíme si taniere a hotovú kašu nalejeme do taniera a porozotierame okolo celého kraja a v strede urobíme malú dierku do,ktorej nalejeme popražené čerstvé maslo.
- 3
A podávame s acidkom alebo aj kyslým mliekom.Je to aj celkom lahké jedlo takže sa dá uvarit hocikedy a hocikde.Dobrú chut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale fučku mám rada:)
a
na obed ju poliala s osmaženou cibuľkou a k tomu párok alebo klobásu. Na večeru sme si ju dali zohriať na cibuľku a dobre nechali pripiecť a zase sme si k nej dali kyslú uhorku. Je to tak isto jedlo môjho dectva. Tak isto " fazulová-zelová) polievka. Kapusta sa dávala kvasená a k tomu piekla v rure posúchy. No recept neviem, musela by som sa spýtať.
@sjuz , mangalice poznám aj ja,maminka chodievala kupovať malé prasiatka-mangalice, na južné Slovensko ,mali krátky rypáček a dobre priberali na váhe/krátke tučné/-HA...HA..niečo mi to pripomína...