Foto: taponapo
Takéto raňajky mi robieval môj oco skoro každú sobotu. Rýchle, jednoduché a chutné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuraciu pečienku (môže byť aj husacia) riadne umyjeme, nakrájame na drobno a dáme do sitka, nech sa trochu osuší. Zatiaľ si očistíme dve cibule, ktoré nakrájame na drobno a šampióny si nakrájame na hrubšie plátky.
-
2
Na panvici si rozpustíme bravčovú masť a opražíme na nej cibuľu.
-
3
Keď nám cibuľa zmäkne, pridáme pečienku a za stáleho miešania pražíme cca. 5 minút. Ak ste si pečienku nakrájali na väčšie kúsky, tak môžete kľudne aj dlhšie.
-
4
Ako posledné pridáme šampióny, ktoré pražíme cca. 5 minút.
-
5
Na záver ešte celú zmes ochutíme soľou, čiernym mletým korením a červenou mletou paprikou. Miešame a nechápe pražiť ešte asi minútu.
-
6
Podávame s čerstvým chlebom alebo s rožkami, pričom pečivo si môžeme namáčať do masti.
Diskusia k receptu