
Vyprážaný karfiol s pažítkovou omáčkou
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...

Hrachovo-krúpová kaša s údeným na hubách
niečo obkukané , ale predsalen zasa experiment ... chutí to...

Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou
Nie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne chutná a mäsitá, ...

Cícerové cestoviny s omáčkou z pečenej tekvice podľa fitness trénerky
S týmto receptom sa už nemôžete vyhovárať, že na prípravu zdravého jedla nemáte čas....

Cordon bleu z baklažánov
kúpila som až priveľmi výhodne plno baklažánov (3 kg), tak teraz vymýšľam, čo z nich....

Vajíčkové fašírky
Fašírky z vajec... divné, však? Tento recept som našla pred rokmi ešte počas štúdia v nejakom časopise. A keďže študenti mali vždy hlboko do vrecka, okamžite bol zrealizovaný....

Hovädzie kocky na korení štyroch farieb
Na olej dáme kosky mäsa a poopekáme ich z každej strany...

Rolka z bravčového boku plnená červenou kapustou
Keď som nedávno sem dával rolku z bravčového boku, tak vtedy som odrezal dva pláty ...

Tofu s patizónom a zeleninou
Chutné, rýchle, zdravé, vhodné na cestoviny alebo len tak.

Ryžové cestoviny s baklažánom a paradajkovým pretlakom
Baklažán posypeme soľou a necháme odležať aspoň hodinu. Ja to tak nerobím a vždy mi chutí :D...

Bažant dusený na slanine
Bažantov ošklbeme, vyvrhneme vnútornosti, opláchneme vo vlažnej vode a dočistíme od chĺpkov. Stehná a...

Kuracie prsia so špagetami
Kuracie prsia nakrájať na vačšie kúsky. Osoliť, okoreniť a upiecť na panvici s olivovým olejom....

Kuracia pečeň a zemiakové pampúšiky
Inšpirovalo ma vysielanie v televízii Tajomstvo mojej kuchyne, len pečeň som robila podľa mojej chuti.

Pečená kapusta so slaninkou
Hlávkovú kapustu rozoberieme na listy, vložíme ju do vriacej osolenej vody, aby trochu zmäkla, nevaríme ju, ...

Rizoto so špaldovej tarhone
Špalda obsahuje viac bielkovín a lepku ako bežná pšenica a má príjemnú orieškovú chuť. Výrobky...

Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann
Pečeň, bez ohľadu na druh pôvodného nositeľa, mala v našej kuchyni špecifické miesto. Hlavne...

Pečená kapusta
Toto je najobľúbenejšie jedlo môjho manžela. Nepatrí k diétnym, ale raz za čas sa dá...

Žihľavová polievka - Супа от коприва
Polievka zo žihľavy je v bulharskej kuchyni top-jarná polievka. Vôňou pripomína vôňu jari. Okrem toho,...

Kokošky - šúľance z východu
Dnes som uvarila dobrotu zo zemiakov , ktoré mi ostali v chladničke . Moja mama má naučila,...

Consommé s hubovými haluškami
Hovädzie mäso sparíme, opláchneme a vložíme do studenej vody spolu so špikovými kosťami. Kontrolujeme mäso...

Bravčový bôčik s krémovou tarhoňou so zeleninou
V profesionálnych kuchyniach sa mäso pripravuje už takmer výlučne len metódou sous vide. V domácnostiach ho možno nahradiť pomalým dusením v uzavretej nádobe v rúre....

Šulky z Východnej
Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...

Kysnutá haruľa
Klasické slovenské jedlo netreba predstavovať. Ponúkam vám recept na inú haruľu, ktorá vám bude zaručene...

Plnená cukina/fotorecept/
Rozkrojenú cukinu vydlabeme, ale vnútro nezahodíme, ale posekáme na drobnejšie v mixery, s ocelovými možmi a...

Krémová hokkaido (vegan)
Sladučká a liečivá tekvica hokaido podľa knihy Ájurvéda - Léčivá kuchyně (Harish Johari). Možno použiť aj...

Kolienka zapekané s hubami
Do vriacej osolenej vody dáme variť kolienka, povaríme 7 – 8 minút, scedíme pomocou sita...