
Kuracie prsia s bylinkami
Kuracie prsia v najhrubšej časti môžeme prerezať. Osolíme, potrieme bazalkou a petržlenovou vňaťou. Do...

Jelenie steaky vo figovej omáčke
Ružičkový kel očistíme a povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Do vody pridáme aj 10...

Rolka z bravčového boku plnená červenou kapustou
Keď som nedávno sem dával rolku z bravčového boku, tak vtedy som odrezal dva pláty ...

Šulky z Východnej
Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...

Cícerové burgre
Veľmi chutná a lacná alternatívna ku klasickým hovädzím hamburgerom.

Fliačky s tvarohom a jahodami
Fliačky varíme vo vriacej osolenej vode 7 až 8 minút. Po uvarení ich scedíme pomocou sita...

Plnené hokkaido
Tekvice umyjeme, odrežeme vrchy a vydlabeme vnútro. Potom Tekvice uvaríme vo vriacej slanej vode asi...

Rizoto so špaldovej tarhone
Špalda obsahuje viac bielkovín a lepku ako bežná pšenica a má príjemnú orieškovú chuť. Výrobky...

Lososový šalát s pečenými paradajkami a cuketou
Jeden deň do týždňa mávam mäsitý, vtedy pripravujem zväčša ryby. A tento šalátik je ako...

Pečené kolienko so zemiakovou kašou s mladým hráškom
Kolienko marinujeme v zmesi bylín, cesnaku, oleja a piva a necháme cez noc v chladničke....

Halušky zo zemiakovej vody
Už tak zo zvyku zlievam vodu z varených zemiakov, dá sa využiť na viac spôsobov...

Hovädzie v červenej omáčke
Maso pokrajam na 1 cm hrube rezne, kt. nasolime, okorenime a obalime zlahka...

Krkovička na rozmaríne a mede
Mala som pekný kus krkovičky od súkromného mäsiara a bolo treba na sviatok dobrý obed, tak...

Zapekané kuracie stehná
Stehná nakrojím a posolím, potrm obalím v jemnej strúhanke miesto múky, , ,

Ratatouille s lososom
Tento recept som videl v TV a vyzeral veľmi dobre. Tak som ho spravil a a...

Rezeň v cviklovom cestíčku
Na Slovensku máme veľa druhov potravín. Treba s nimi len pracovať a spájať aj zdanlivo nespojiteľné....

Hrachovo-krúpová kaša s údeným na hubách
niečo obkukané , ale predsalen zasa experiment ... chutí to...

Sýrový koláč se zelím a klobásou
Droždí promícháme s vlažnou vodu a trochou mouky. Zakryjeme utěrkou a necháme vykynout, poté smícháme...

Roláda z mletého mäsa
Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou a škrobovou múčkou. Postupne...

Salade mechouia - šalát mešuja v mojej úprave
Recept pochádza z Tunisu, kde sa podáva ako predjedlo alebo kompletné jedlo spolu s Pita chlebom...

Srnčie filé na lesnícky spôsob
Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme...

Krémové zeleninové karí s ryžou
Na strednom ohni vo veľkej panvici si zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, ...

Kapustová ryža na indický spôsob
Kapustová ryža na indický spôsob predstavuje chuťovo zaujímavú prílohu, alebo základ hlavného jedla....

Kuřecí steak s kapustou
Jak jsem se již zmínila, pokouším se o lehčí formu jídla a budu moc ráda, ...

Mušle sv. Jakuba na špenátovom rizote
Maslo jemne rozpustíme na panvici, pridáme mušle sv. Jakuba a jemne ich opekáme. Pridáme...

Kuracie krídla pečené s arašidovým maslom
Tento recept som nasla v kucharskej knihe, ale som si ho trochu zmenila. Pred par...

Bravčový bôčik s krémovou tarhoňou so zeleninou
V profesionálnych kuchyniach sa mäso pripravuje už takmer výlučne len metódou sous vide. V domácnostiach ho možno nahradiť pomalým dusením v uzavretej nádobe v rúre....

Ryžové cestoviny s baklažánom a paradajkovým pretlakom
Baklažán posypeme soľou a necháme odležať aspoň hodinu. Ja to tak nerobím a vždy mi chutí :D...

Babičkine smotanové nočky s materinou dúškou
Tento recept je z babičkinej krabičky... Keď dedko chodil s koníkmi na pole, doniesol babičke kytičku...

Fašírky trochu inak
Kto má rád tradičné jedlá a lahôdky a niekedy s obmenou, je toto recept práve pre...