
Zeleninové šaláty s tradičným tekvicovým olejom
Zelenina je zdraviu prospešná, no nie každý ju obľubuje. Hovorí sa, že je lepšie...

Cviklové placky Paratha
Dnes som si nakladala cviklu do pohara a tak som pouzila uvarenu cviklu, ale mozete pouzit...

Maslové kolieska s lekvárom
Koláčiky som robila minulý rok na Vianoce, tento rok ich robím zas.

Jahodovo-tvarohová torta - ekonóm
Toto bol rýchly projekt "čo dom dá" k narodeninám môjho priateľa. Keďže nemá moc rád klasické...

Karfiolová polievka s ovsenými vločkami
Do hrnca si dáme olej, maslo a pokrájanú cibuľu. Orestuje spolu s očistenou a nakrájanou...

Smotanový rezeň
Tieto rezne si zvyknem pripraviť keď mám málo času. Pripravujú sa deň vopred a potom už je...

Netradičné zemiakové lasagne
Nebola som si ista ako spravne pomenovat tento recept. Nie je to prava lasagne...

Hríbová mrvenička
Polievky od starej mamy nám vždy budú pripomínať detstvo. Takouto je aj hríbová mrvenička, po...

Gazpacho - studená paradajková polievka
Chladivá a osviežujúca polievka pochádzajúca z Pyrenejského poloostrova. Portugalci a Španieli ju milujú, možno si...

Krtko pre Leušku
Moja vnučka bude oslavovať druhé narodeniny a ja som sa rozhodla, že jej pripravím tortu -...

Krkovička s pečenou paprikou a s fazuľou
Inspirovala som sa receptom tejto vybornej kucharky http://www. carina-forum. com/ricette/meat/pork/0000021_en. php

Cestoviny s paradajkami a mozzarellou
cestoviny, (najlepšie su farffale, fusilli)paradajky -pol kila, (pasirovane rajciny1 bal ), 2 bal. mozzarella , sol,...

Morčaco-šampiňónový perkelt
Tento perkelt je z morčacieho vykosteného stehna a je v pomere so šampiónmi na rovnako, preto...

Teľacie osso buco
Porcie mäsa osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na oleji mäso opečieme dozlata z oboch strán a...

Orechový migron
Ako som sľúbila, pridávam ďalší recept zo zošita mojej babky . :-) Dnes je...

Mini tortičky
V sobotu som upratovala komoru a celkom vzadu na polici som našla zabudnuté alumíniové kelímky z...

Bombajské zemiaky v lístkovom ceste
Bombajské zemiaky som pripravila podľa receptu z kuchárskej knihy Kilien Stengela Za stolom s Julesom Verneom,...

Ostrá čalamáda z baraních rohov a cibule v sladkokyslom náleve
Toto je čalamáda len pre milovníkov štiplavej papriky... bez sterilizácie... papriku baranie rohy som kombinovala s...

Krkovička na víne s hubami
Nedeľný obed. Jedlo pomerne jednoduché a myslím, že výborne.

Pečené kačacie stehno s karamelizovaným pomarančom so saturejkou
Nedeľný obed, tentoraz s kačacinkou. Jedno stehno vážilo 400 g. Pripravila som ho s...

Špenátové lievance
Mrazený špenátový pretlak necháme úplne rozmraziť, pridáme prelisovaný cesnak, hrubú múku, žĺtky, soľ...

Hlávkový šalát ako prívarok
Hlávkový šalát dobre umyjeme a pokrájame na rezance. Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku, ...

Mrkvový koláč
Kôru z citróna postrúhame, pridáme hrozienka a zalejeme šťavou z citróna. Vajíčka vymiešame s cukrom,...

Hokaido kaša
Trhy sú plné chutných tekvíc a tá moja najobľúbenejšia je práve tekvica hokaido:) Jej výhodou je aj...

Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou
Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu. Dochutíme...