Utopence z hostinca U slabé vůle

salinka - fotkasalinka, 20. februára 2012
Utopence z hostinca U slabé vůle
Foto: salinka

Pre @rein a všetkých ostatných. Robila som to len z polovičnej dávky. Vyšiel jeden 7-dcl pohár.

4
porcie
10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 gr
6 ks
6 PL
6 PL
6 PL
6 PL
6 PL
6 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny.

    Utopence z hostinca U slabé vůle - obrázok 1
  2. 2

    Špekáčiky a cibuľu nakrájame na kolieska.

    Utopence z hostinca U slabé vůle - obrázok 2
  3. 3

    Všetky ostatné ingrediencie zmiešame v hrnci a privedieme k varu. Krátko prevaríme a necháme vychladnúť.

    Utopence z hostinca U slabé vůle - obrázok 3
  4. 4

    Nakrájanú cibuľu a špekačky naložíme do pohárov.

    Utopence z hostinca U slabé vůle - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme vychladnutým nálevom. Uzavrieme a dáme do chladničky A teraz musíme vydržať aspoň do rána, aby sa prepojili chute. Dobrú chuť.

    Utopence z hostinca U slabé vůle - obrázok 5

Diskusia k receptu

bejgi
@Salinka , môj muž by ťa za túto dobrotku na rukách nosil :)))) neviem čím to je že to je taká lahôdka k pivku...:)))
mataliptak
wau to vyzerá dobre , zatial som utopence nerobila nemala som odvahu aj ked ich máme radi a tieto vyzeajú super , rada by som vyskúšala len sa chcem opýtať to stačí len do druhého dna postáť ?? netreba nato 7 dní ????
salinka
@bejgi aj môj ma sem-tam ponosí:-))
@mataliptak je to úplne jednoduché, môžeš vyskúšať. Možno je to lepšie, keď to dlhšie odleží, ale nám to dlho nevydrží. Papkáme už na druhý deň.
bejgi
tak to má byť @Salinka za to ako mu fajne a chutne vyváraš :))) Ten chlebík na tanieri je určite domáci, vyzerá chrumkavo :)
salinka
@bejgi to teraz prepukla na Vareche tá chlebovo-pečivová mánia. U nás v kuchyni práve oddychuje nemiesené cesto na chlieb od @Tetrisss. Som veľmi zvedavá ako to zajtra vyjde.
bejgi
@salinka to máš pravdu, asi pekárne skrachujú :)))) vyjde super chlebík :)
kuchticka
Mam recept na UTOPENCE velmi jednoduchy, rychlo spraveny. Mam ho od pribuzneho z Liberca. Ak ma niekto zaujem pohladam a pridam. Je to recept na povodne ceske utopence.
1x bubaya
abdul
Chute máme rôzne, ale nejde mi do hlavy, prečo prevárame kečup, worcester a hlavne horčicu. Chýba mi niečo pikant, napr. feferónky. Ak nakrájame na kolieska špekačky, možno stačí aj do rána. Celé špekačky aspoň týždeň, hoci to málokedy vydržia bez újmy. Za pár rokov v Česku a stravovania po reštauráciách som nevidel utopence krájané na kolieska. Ale to bolo dávno, doba sa isto zmenila.
1x alimi
salinka
@abdul no to ti neviem vysvetliť, prečo sa to má prevariť. Recept píšem tak, ako som ho prevzala:-) Možno, aby sa lepšie spojili všetky chute.
A pikantné si samozrejme môže každý pridať podľa jazýčka. Tiež je pravda, že keď sú nakrájané na kolieska, skôr sa namarinujú. Vyskúšaj, sú chutné.
izabella929
priznám sa bez mučenia, že toto jedlo som ešte nerobila, ale ani nejedla...)
orchidea
ani ja som to ešte nejedla a chystám sa to urobiť už dosť dlho....hádam raz... ukladám si recept
salinka
Ďakujem za komentáriky. Mne to chutí hlavne v lete, na záhrade.
salinka
@rein , som zvedavá, čo povieš. Je to predsa len iná chuť, ako tie klasické.
rein
@salinka Nemám slov,sú také výborne,že už iné ani nejdem robiť,len som si ich vylepšil,že som si pridal dve pl chilli omáčky.Fakt super
rein
A doporučujem všetkým
salinka
Som velmi rada, ze chutili. To stiplave ma este nenapadlo:-)
jokin
Už som kúpil špekáčky idem na to.
mipa
prave tento receptik pripravujem, tak som velmi zvedavy :)
bembo
ja som ich včera urobil,len som ich trochu vytuningoval,a to tak,že toho nálevu bolo trochu málo,tak som tam dolial nálev z mojich pikantných uhoriek,kde zostalo zopár kolečiek cibule a jedna uhorka.tak som tam dal aj tú cibuľu a aj uhorku ktorú som pokrájal na kolieska,a ešte aj štipľavé papričky.dnes som si tento pokrm dal na večeru, a bol som nadšený.chutilo mi to viac,ako klasické utopence.@salinka ,urobila si mi radosť.
salinka
@membo , ďakujem za odozvu :-) To ty si mi urobil radosť, že si "vysnoril" môj starý recept a ešte ešte viac, že vám chutilo. Zároveň si ma inšpiroval, musím ich čo najskôr pripraviť, mám ich veľmi rada. Pozdravujem mačičku, ak nejakú máš :-))))
bembo
@salinka.tento roztomilý kacúrik vľavo na obrázku je môj malý kamoško,ktorý mi občas v nestráženej chvíli nejaké mesko,alebo párok uchmatne,ale nedokážem sa na neho hnevať,skôr sa nad tým vždy usmejem.volá sa Leo,má 6 rokov,ale pre mňa je každý pásavý kacúr Murko,takže aj tohto volám Murko.Ďakujem,a pozdrav mu odovzdám.
salinka
Jasne...presne viem, o com pises. Leo-Murko je clen rodiny, poznam to :-)
salinka
Máš pravdu, hnali by ma, ale len do chvíle, pokým by nezačali degustovať. Potom by ma zháňali a pýtali recept:-) Sú to skvelí gurmáni, poznám ich! Ináč to moje úvodné foto s odstupom pár rokov... :-)))
ivan14
Mám takový recept ve svojí kuchařce, je to spíš buřt s omáčkou, ale dobrý. A musí být ledničce dostatek piva, jinak hrozí bídné uhynutí žízní. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia