Foto: orchidea
Z množstva receptov ktoré mám na bábovky som dnes vyskúšala tento.
Postup
-
1
Z droždia si urobíme kvások (asi do 100 ml vlažného mlieka rozmrvím droždie, pridám trošku múky a cukru). Múku preosejeme, pridáme cukor, štipku soli a vykysnutý kvások. Premiešame a pridávame zvyšok mlieka, do ktorého rozšľaháme žĺtka, rozpustený tuk (dala som Heru) a vypracujeme vláčne cesto.
- 2
Cesto prikryjeme a dáme vykysnúť na teplé miesto. (Ja som cesto po vykysnutí znova premiesila a dala ešte raz kysnúť, robím to pri všetkých kysnutých cestách.)
- 3
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme plnkou, ktorú si pripravíme zmiešaním kakaa, škorice, práškového cukru a kyslej smotany (smotanu pridávať podľa potreby aby nebola plnka veľmi riedka).
- 4
Natreté cesto opatrne zrolujeme ako roládu a vložíme do tukom vymastenej bábovkovej formy. Dáme piecť. Piekla som pri 180 stupňoch asi 10 minút, potom som teplotu znížila na 165 stupňov a dopekala som kým nebola bábovka upečená. Nech sa vám vydarí a dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu