Vanilkové nanuky
Vanilkové nanuky

Domáce vanilkové nanuky

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ cukrárne a kaviarne Suncafé v Petržalke, 7. júla 2021
Domáce vanilkové nanuky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

500 ml
120 g (alebo krupicový)
180 g
1/2 ks (alebo trochu vanilkového extraktu)




Postup

  1. 1

    Smotanu zohrejeme s cukrom do prvého bublania, stiahneme z ohňa a nalejeme na žĺtky so zrniečkami z vanilkového struku alebo vanilkovým extraktom. Zmiešame a zmes dáme na chvíľu do kovovej nádoby do mrazničky, aby trochu stuhla.

  2. 2

    Do foriem na nanuky dáme paličky, nalejeme zmes a dáme zmraziť. Ak máme zmrzlinovač, môžeme namiesto nanukov urobiť zmrzlinu.

  3. 3

    Zmrazené nanuky môžeme namáčať do roztopenej čokolády, ale namiesto nej môžeme použiť aj ovocné pyré so želatínou, či agar–agarom a urobiť ovocnú polevu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia