Domáce vanilkové nanuky
Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ cukrárne a kaviarne Suncafé v Petržalke, 7. júla 2021
šéfcukrár a majiteľ cukrárne a kaviarne Suncafé v Petržalke, 7. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Smotanu zohrejeme s cukrom do prvého bublania, stiahneme z ohňa a nalejeme na žĺtky so zrniečkami z vanilkového struku alebo vanilkovým extraktom. Zmiešame a zmes dáme na chvíľu do kovovej nádoby do mrazničky, aby trochu stuhla.
- 2
Do foriem na nanuky dáme paličky, nalejeme zmes a dáme zmraziť. Ak máme zmrzlinovač, môžeme namiesto nanukov urobiť zmrzlinu.
- 3
Zmrazené nanuky môžeme namáčať do roztopenej čokolády, ale namiesto nej môžeme použiť aj ovocné pyré so želatínou, či agar–agarom a urobiť ovocnú polevu.
Tiež nanuky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu