Foto: mataliptak
Tieto výborné zemiačky nikdy nesmeli chýbať na zabíjačkách ...kedže my už roky zabíjačky nerobíme , tak som sa rozhodla urobiť tieto zemiačiky aj Zobraziť celý popisTieto výborné zemiačky nikdy nesmeli chýbať na zabíjačkách ...kedže my už roky zabíjačky nerobíme , tak som sa rozhodla urobiť tieto zemiačiky aj bez zabíjačky :-)) aj ked to nie je ono ale aj tak nám strašne moc chutili :-)
na 250 °C
Postup
-
1
Bravčové mäsko nakrájame na väčšie kocky ... ja nemám rada mastné mäso tak som dala stehno ale kludne sa može sať aj pliecko ... na rozpálenom oleji si opražíme mäso a pridáme 4 strúčiky cesnaku , sol , rascu celú 1 čl a korenie ... opekáme a nepodlievame , je to treba dosť miešať aby neprihorelo asi tak po 10 minútach podlejeme troškou vody ja som dala asi tak deci , prikryjeme a dusíme do mäkka ...
-
2
medzitým si očistíme zemiaky , nakrájame na štvrtky , dáme na plech, osolíme , posypeme rascou 1 čl a nakrájaným cesnakom 4 strúčiky ... polejeme troškou oleja a dáme do vyhratej rúry upiecť do polomäkka ...
-
3
ja som ich piekla v teplovz. rúre na 250 stupnoch tak asi za 20 minút som ich mala také akurát .. vyberieme z rúry polejeme výpekom z mäska a poukladáme na vrch mäsko ...
-
4
vložíme späť do rúry a pečieme ešte asi 10 minút ... aby boli zemiačky mäkké ...
-
5
tak a možeme papať .... je to jednoduché ale vynikajúce jedlo ... aj ked to nie je také ako ked je urobené z čerstvého mäska na zabíjačke ale aj tak chutilo mooooc :-) tak dobrú chuť !!!
Diskusia k receptu