Gerlachovské rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 8. novembra 2015
Gerlachovské rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Další recept s babičkinej kuchyne.

40 minút
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

600 g
1 ks
1 ks celé
100 ml rozpustené
 troška
2 PL
1 bal.
1 ks
150 ml vlažné
Plnka:
150 g pomleté
150 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Cesto som si nechala vypracovať v pekárničke.Inak si klasickým spôsobom pripravíme cesto na kysnutie a necháme vykysnuť,aby sa znásobilo.

    Gerlachovské rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vykysnutí cesto prepracujeme a rozdelíme na 3 častí.

    Gerlachovské rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    orechy zomelieme,pridáme pr. a vanilkový cukor. Zamiešame.

    Gerlachovské rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každé cesto rozvaľkáme vo veľkosti plechu a prvé položíme na pomastený plech.

    Gerlachovské rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na cesto natrieme jemne lekvár a na lekvár rozsýpeme polovicu orechovej plnky.Na to položíme druhé cesto,potrieme lekvarom a orechy

    Gerlachovské rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a zakryjeme tretím cestom.Vrch potrieme bielkom,husto popicháme vidličkou a upečieme.

    Gerlachovské rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení necháme vychladiť pokrájame a pocukrujeme.

    Gerlachovské rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť.

    Gerlachovské rezy (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

torticka
Anicka, Tvoje rezy su jednym slovom fantasticke. Uz si ich ukladam.
marika21
Tento recept vyskúšam. Určite je to vynikajúce, chutné. KK5*
izabella929
@ancicka , niečo podobné som už obdivovala na jednej stránke,,,zákusok z kysnutého cesta...nejak ma to ešte neoslovilo, ale možno po tomto tvojom pečení aj skúsim.. krásne vyzerá a iste je čerstvý najchutnejší.-)
ancicka
žerbo rezy je názov prebratý z madarčiny.Tento recept je z kuch.knížky ešte z medzivojnového obdobja a tám je tento názov.
Vdaka za nahliadnutie rcp.
katka78
Takéto spracovanie kysnutého cesta nepoznám, ale ochutnala by som.
evia
Vyskúšala som tvoj recept, postupovala som presne podľa návodu s výnimkou toho, že som použila višňový džem a trošku viac orechov. S cestom sa vynikajúco pracovalo, ale musím sa priznať, že výsledok ma sklamal. Cesto bolo nevýrazné a pasovalo by mi tam možno linecké, toto kysnuté nie. Koláčik som mala aj hodne sladký, čo som spravila chybu, že som do orechov pridávala ešte cukor podľa návodu. Takže som doma neuspela. Chcela som sa podeliť iba so svojim neúspechom, v žiadnom prípade nekritizujem tvoj recept. Koľko ľudí toľko chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia